Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz Mastre #146143 üzenetére

    A vita tárgya leginkább abból fakad, hogy sokan a futballt még mindig kulturális termékként tekintik, hol ott sajnos már nagyon régóta nem az. Illetve leginkább abból, hogy van akinek fáj hogy kihagyták az elitből, legalábbis pontosan ismerem azt az érzést LFC szurkerként hogy milyen az egy polccal feljebbekre tekiteni, de igazából oda tartozni semmivel sem felemelőbb érzés, legalábbis nekem :D

    Speciel én ezen már korábban túltettem magam, ez a sport már nagyon régóta egy gigaüzlet, és régóta forr már a levegőben valami hasonló új kezdeményezés, mert voltak már korábban is, de azok annyit sem éltek mint az az ESL, és ne legyenek kétségek, ez már megfogant, igaz még nem született meg, de már csak idő kérdése.

    És ha megszületik én is csak remélni tudom, hogy felelős gazdálkodással, kollektív szponzori szerződésekkel, salary cappal, draft rendszerrel és nem bizonyos klubok privilégiumaként fog létrejönni, az UEFA-t meg el kell földelni jó mélyre.

    Alapjában véve 2 problémája van mindenkinek az ESL-el:

    1 - a nagyok sokkal gazdagabbak lesznek, még jobban eltolódik az erő feléjük

    2 - a 2. polcon levő csapatoknak minimális a lehetőségük bejutni

    Nos az 1. pontot eredményezi az új UEFA BL-javasata is, meg úgy nagyjából 30 éve ez pörgeti a focit nagy általánosságban. A 2. meg most is egy illúzió, de kétségtelen, hogy van jelentősége, hogy meghagyjuk-e a drukkereknek, avagy sem. Ez egy nagy tanulsága a mostani javaslatnak, hogy legközelebb ilyen biztos nem lesz, mert kb. ez miatt bukott ekkorát.

    Persze lehet tagadni a valóságot, csak az nem vezet sehová, de ha nem nevezzük meg a problémát (top ligát nyerni igen zárt kör képes, BL-t meg még zártabb) akkor az nem is probléma, és a szuperliga ezen nem is változtatott volna, ahogy az új BL és az UEFA, és egyik szövetség sem fog változtatni ezen.

Új hozzászólás Aktív témák