Új hozzászólás Aktív témák

  • Neuer és Müller nyilatkozott arról, hogy szerintük miért nem megy mostanság az angol csapatoknak:

    Szerintük túl kevés hazai angol játékos van a nagycsapatokban, akik igazán jól ismernék a csapatot, megadnák a csapat karakterét, hogy aztán lehessen hozzájuk illeszteni külföldieket.
    Ez azért van, mert túl sok angol nagycsapat van, és ha van egy angol tehetség, akkor arra legalább 5 angol csapat pályázik és abból 4 lemarad róla. Nincs annyi angol tehetség, hogy mindegyik nagycsapatnak jusson topminőségű angol. Így külföldről kell hozni játékosokat, akiket nehezebb beilleszteni abba a közegbe.

    Pl a City egyetlen angol játékosa (azok közül, akik játszani szoktak) Hart, a kapus. Az Arsenalban ugyan van Welbeck, Oxi, Wilshere és Walcott, de mindegyiknek csak epizódszerep jut, egyik sem stabil kezdő. A MU-ban van Rooney és kb ennyi, Carrick szokott még játszani meg Young de egyikük sem klasszis...Chelsea-nek is csak a két középhátvédje angol. A 'pool tele van angollal, de a többségük nem egy húzóember, ugyanez igaz a Spursre.

    Ezzel szemben a Bayern és a Dortmund tele van némettel, Juve tele van olasszal, Barcal, Real, ATM tele van spanyollal, mert ha van egy hazai tehetség, aki a legjobb a posztján, akkor azt szimplán megveszi a hazai topcsapat vagy max a rivális, mert csak ketten vannak. A legjobb német játékos a Bayernbe kerül előbb-utóbb, stb...És azért az otthon mégiscsak otthon. Anyanyelv, hazai szokások, hazai időjárás, hazai gondolkodás.

    Szóval lehet abban igazság, amit ez a két játékos mondott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák