Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sunzi

    aktív tag

    válasz Gicz #48 üzenetére

    A példáim pont azt mutatják be, hogy a végtelen kifejezés használata a világon semmit sem jelent ezekben az esetekben. Nem mér semmit, nem hasonlít össze semmit, nem ad hozzá információt. Értelmetlen. Mint 2 különböző OLED panel esetén a végtelen kontraszt emlegetése.

    Ha minden OLED panelre rásütjük gépiesen, hogy végtelen, akkor ez egyrészt 0 hozzáadott információ, hiszen a magas kontraszt a technológia sajátossága. Ennél a technológiánál az általad is vázolt mérés nem működik. Nem azért nem osztunk nullával, mert nehéz, hanem mert nincs értelme, és a végeredmény nem végtelen. :)

    A köznyelvben lehet, hogy elterjedt, de egy szakmai oldalon nem feltétlenül kéne követni a hibás berögzüléseket. Vagy legalább idézőjelben..

    Ez ráadásul akkor zavaró, amikor mondjuk az Apple azt írja, hogy az Iphone OLED tipikus kontraszt aránya 2 millió. Illetve, a 2 nappal korábbi PH cikkben levő AOC monitor a gyártó állítása szerint 80 milliót tud dinamikusan.
    Nagyon kíváncsi lennék, hogyan mérnek azok, akik valamit megadnak. És ez mennyire egységes, és összehasonlítható. De egyik sem merte azt leírni, hogy végtelen. :)

    A PH is írhatná azt - ha jól tudnék fogalmazni írnék cikkeket, de ettől megkímélem a világot - hogy pl. " a technológia adottsága az extrém magas kontraszt, hiszen a kvázi tökéletes fekete adott..." majd írhatna arról, hogy ha valaki mégis kontrasztosságra kíváncsi, vagy hasonlítgatni akar, ez nézze meg a különböző fényerővel kapcsolatos értékeket, méréseket.

    Ízirájder öcsém, ízirájder...

Új hozzászólás Aktív témák