Új hozzászólás Aktív témák

  • almafa42

    aktív tag

    Meglátjuk. Én 5 éves távlatban inkább btc-re fogadnék arannyal szemben. A jelenlegi árazáson főleg.
    Lehet az itteni többségnek lesz igaza és beleáll a földbe, eltűnik a történelem szemétdombjára, stbstb. Én ebben nem hiszek, mtgox csőd jóval nagyobb sokk volt a piacnak anno, mégis "helyreállt" utána. (csak hogy az FTX csőd hatását perspektívába állítsuk)

    @blackrulz-nak a kommentje kulcsfontosságú. A pénzbőség hatására a piac felülsúlyozta a growth oldalt a value-val szemben, ez az utóbbi évben kicsit visszakorrigált. Az utóbbi ciklusban btc is egy growth tech stock-ként viselkedett, elég magas korrelációval a NASDAQ index-szel szemben. Ez nem volt mindig így, sőt. Az elmúlt években szerintem a digital gold narratíva erősödött, én ezt várom a jövőben. Reményeim szerint kicsit jobb hozamokkal, mert az arany 30-40 év alatt összeszedett ~400% hozama (USD-ben denominálva) annyira nem combos azért.

    @BBorg: "Ha jól értem, akkor a cégek tönkremenetelének nincs hatása a bitcoin hálózat működésére, csak a befektetői bizalomra." Így van. Nem a technológiai érdemben vett hálózat sérült, hanem az erre a hálózatra épülő ecosystem több tagja. Ennek elsődleges oka a cégek botrányos rizikókezelése, kockázatvállalása. Most elhullik a férgese, aztán jönnek majd az új tőzsdék, és indul a ciklus újra, ahogy eddig már többször megtörtént.

    @bitblueduck :D :D :D ott a pont

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák