Új hozzászólás Aktív témák

  • peppa

    tag

    A DuckDuckgo az értelmezésem szerint azt reklamálja, hogy a Google a focipályát megdöntötte, méghozzá nem is kicsit. Ez egyesek szerint belefér a szabad gazdaság kereteibe mások szerint a focit vízszintes pályán jó játszani. Ettől független az, hogy a Google milyen jól focizik és bármilyen pályán ő lenne-e a győztes vagy sem.

    A kereső funkcionálitása mellett (ez a user haszna) a mögötte levő üzleti modellre is szavaz, amikor valaki keresőt választ, vagy a default-ot használja. Ezt nem lehet elválasztani egymástól.

    A DDG azt vállalta, hogy kizárólag az aktuálisan beírt keresés alapján ad találatokat és az alapján adja a reklámokat is. Nem árul a személyes adataidra, korábbi kereséseidre alapozott tűpontosan targetálható, tömeges manipulációra alkalmas szolgáltatást.

    A google viszont olyan üzletet indított el, ami lehetővé teszi a leggazdagabbaknak, hogy a célzott közönség vislkedését, szokásiat, gondolatait nagy átlagban apránként meg tudják változtatni. Belátható, hogy ez a kapzsiságra alapozó üzleti modell mitől lett elképesztően nyereséges.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák