Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • keszegduda

    őstag

    Hy!

    Néhány hónapja vásároltunk egy fiat doblót 1.3 multijet JTD 85Le. Nagyon szuper autó fogyasztásra, menetstabilitásra egyszóval mindenre, de egy valami nem tetszik benne. Mégpedig az hogy kicsi fordulaton nagyon gyenge, holott a dízelek pont az alacsonyabb fordulat tartományban erősek, nyomatékosak. Többször volt úgy hogy magasabb emelkedőn nem hajlandó elindulni álló helyzetből mert lefullad, ha pedig túráztatom és eléri az 1500-as fordulatot amikor a turbó elkezd tölteni akkor pedig kikapar a kerék. Turbó lyukról halottam valamit, hogy idő kell hogy felpörgesse a kipufogógáz a töltőt, ezért lusta. Erre létezik valamiféle megoldás, orvosság hogy erősebb legyen kis fordulaton?
    1500 felett nincs gond akkor bivaly erős én is meglepődtem.
    Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

  • keszegduda

    őstag

    Igen, a kasztni elég nagy hozzá de ezt 1500 felett nem nagyon érezni, mert szabályosan repíti az autót ez a pici motor, sőt az utánfutót is elbírja lazán.
    Én valami olyasmire számítottam hogy változtatnak a turbó töltésének időpontján a szerízben amikor már bejáratottnak számít az autó (15000km egyesek szerint), mert a DCI és TDI-k már alapjárat után azonnal töltenek lehet hallani töltőt hogy működik. Ezt pedig nem hallani a multijetnél, 1800-as fordulat környékén hallható, ez lehet a pici motor miatt is nem tudom.
    Nyáron is történt egy érdekes jelenség. Külföldre utaztunk mégpedig Erdélybe és az oda vezető úton elég jó idő volt 30-35 fok körül és az autó néha szó szerint nem akart húzni. Folyamatosan esett a fordulat, hiába váltottam vissza és nyomtam a pedált nem csinált semmit, mintha enyhe motorfékkel ment volna az autó. Aztán rá durván 1-2 percre meglódul valami oknál fogva és húz tovább. Gyanítom hogy valamiféle motorvédelem lehet benne hogy ne terheljék túl? Elég ciki nagy forgalomban feltartani a sort, főleg kapaszkodósávon, emelkedőn...főleg Kolozsváron.
    Meddig célszerű pörgetni ezeket a dízeleket, mert ugye a dízel nem szereti ha pörgetik?

  • keszegduda

    őstag

    válasz Gismo #517 üzenetére

    Akkor sajnos bele kell törődnünk a jelenségbe, de rákérdezek majd a szervizesekre hátha tudnak valamit.
    Kösz a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák