Új hozzászólás Aktív témák

  • lócitrom

    őstag

    üdv. TP-Link WR741ND (v1.5) router-emre telepítettem Gargoyle 1.6.1-et. több bökkenő akad jelenleg ezzel a kombinációval.

    #1. ugyan apróság, de azért engem érdekelne, hogy található-e a felülethez magyar fordítás? a fórumuk átláthatatlan számomra és a csomaglistán sem láttam eddig, de mivel eleve hiányosnak tűnik így fel mertem tenni ezt a kérdést.

    #2. lehetséges-e host-nevek tiltása? úgy látom csak IP/MAC-címet enged, míg a "hivatalos" útmutatóban valahol azt olvastam, hogy fix oldalakat is tud. ennek ellenére nem engedi, vagy csak én nem igazodok ki a beállításokon.

    #3. a gyári fw-vel is ez volt a gondom: hogyan és/vagy mekkora sebességet sajtolhatok ki ebből a router-ből? ugyanis amióta 100/50 megabites net van, azóta lenne mit kiaknázni. ez az érték fixen jön, ha közvetlen a gépbe megy a kábel, router-en keresztül viszont csak 60-65 megabit körüli értéket produkál függetlenül a porttól. tehát LAN/WLAN-on egyaránt ennyit visz tovább, hivatalos leírás szerint pedig képes lenne minimum ~90 megabitig feltornáznia magát. Gargoyle telepítése óta pedig minden rendszer csak 65 megabitesnek titulálja a kapcsolatot az eddigi 150 megabithez képest. WLAN-on lenne fontosabb elérni a maximumot, a LAN eleve alig van kihasználva. hogyan lehet ebből kihozni a maximumot?

    #4. érdemes-e módosítani az MTU méretét? ez azért merül fel bennem, mert ugye nyilván nem specifikus az ilyen egyedileg összerakott fw. a gyárival az MTU értéke 1480 volt, ez tesztelés alapján teljesen jó is volt így, viszont a Gargoyle 1500-as értékkel dolgozik eredetileg. megfelelő ez így?

    [ Szerkesztve ]

    „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

Új hozzászólás Aktív témák