Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz Peter789 #711 üzenetére

    És (#712) janos666: Nyilván többféle megoldás létezik. Én ezt tartottam a legbiztonságosabbnak, illetve a működő routert tekintve a legkisebb beavatkozással járónak.

    Az minden megoldásban közös, hogy saját build-re márpedig szükség van! Ugyanis az alap OpenWrt build-ben az u-boot és az ART partíció csak olvasható. Tehát szoftveres szempontból igazából egyik sem bonyolultabb a másiknál.

    A Peter789 által írt megoldásnál viszont mindkét flash chip ChipSelect lábára kell egy-egy felhúzó ellenállás, ugyanis a flash doksiját megnézve a láb az CS negált. Tehát, ha nincs rajta feszültség, akkor aktív a chip. Azaz, ha csak a CS vezetéket kapcsolja egyik, vagy másik IC-re, akkor a felhúzó ellenállás nélkül minden esetben aktív lesz mindkét chip, így valószínűleg nem is boot-olna a board. Persze lehet, hogy emlékezetből írtad, és az eredeti leírásban szerepel a felhúzó ellenállás.
    Illetve, ahogy az elején írtam, itt a jól működő routert is "el kell barmolni" a CS átvágása miatt.

    A janos666 által írt megoldásban viszont ugye a jól működő routerről is le kell forrasztani a flash IC-t. Mondjuk nem nagy meló, úgyhogy nem gond. Illetve itt valószínű, hogy a RamDisk és az image egyidejű tárolása miatt USB-s eszközt is be kell vetni (pl. pendrive-ot). Persze ez sem gond.

    Igaz, hogy az eredeti feladatot ez nem érinti (kérdésként merült fel a másik topic-ban), de még egy plusz lehetőség az általam alkalmazott megoldásban: így ki tudod cserélni a flash IC-t nagyobbra (pl. 16 MB-osra). Az általatok írtban nyilván nem, mert a boot során detektálja a 8 MB-os flash-t, beállítja a partíciókat. És ez üzem közben ugye nem változik, tehát azonos méretre írhatod fel.

    A plusz kérdés: igen, elméletileg használható hasonló megoldással akár egy SD kártya is.

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák