Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Komplikato #4958 üzenetére

    A baj csak annyi, amit már írtam is múltkor, hogy a 60Ghz-s sávot nem lehet még mindig használni sem nálunk, sem egy csomó nyugati országban (Kínában nem tudom mi a helyzet). Szóval ha teszem azt ma vennél egy ilyet, és bekapcsolnád otthon, akkor az kimeríti a tiltott frekvenciahasználat fogalmát, amit perpill a BTK hatálya alá esik, szóval a dolog nem játék. Persze nem is a használat a problémás, mert úgysem tudják bemérni, hanem az értékesítés. Nyilván ami tiltott, azt árulni sem lehet, no meg nem fogja megkapni a szükséges tanúsítványokat sem. Szóval azért ez a "will be available worldwide in Q2 this year" egy kicsit erős a fentiek fényében :)

    Egyébként nálunk az NMHH már ígéri egy ideje hogy rendbe teszi ezt a dolgot, de perpill ez csak abból áll, hogy egyszerűsített engedélyeztetési eljárásban igényelhetsz licenszet minden egyes adóhoz.

    Szóval első körben harmonizálni kéne EU és világviszonylatban is a 60G-s sávhasználatot, mert amúgy még a frekik is eltérnek az egyes országok között, aztán szabaddá kéne tenni, utána pedig lehetne érdemben ilyen eszközöket árulni. Mivel az igény elég nagy, ezért biztos jönnek a megoldások is a hatóságok részéről, de hogy 2017 Q2-ben ez rendben lesz rakva, abban én erősen kételkedem :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák