Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Uzi74

    senior tag

    válasz -Solt- #40024 üzenetére

    Úgy legyen ahogy írod, eljöhet a szint, amikor már lényegtelen lesz a különbség használati szempontból.
    " VR-ra szánt panelek felbontása jóval beelőzi az asztali panelek felbontását" - ezeket a paneleket egymás mellé teszed, lesz egy monitorod ami még nagyobb felbontású lesz :) Igaz egy szint fölött, már nem lesz látható szabad szemmel a különbség, ezután már csak elméleti különbség lesz.
    A lencsékkel szkeptikusabb vagyok, ott techikailag hogy oldják meg, hogy minden szituban jó irányba terelje a fénysugarakat pont a te szemed görbületéhez, retinád helyzetéhez, egyéb egyedi tulajdonságaihoz igazítva, ne fáradjon a szemed, stb. Lehet a látóidegre kellene kapcsolódni direktben (mint a cyberpunk braindance ;])

    "Egyébként meg nincs az a görbített monitor ami hozni tudná a VR "ott vagyok" érzését.." - ez igaz, ezért áldozzuk be jelenleg a képminőséget,kényelmet vállaljuk be az esetleges szédülést, hányingert ezért az egyedi feelingért. FOV tekintetében egy 4K-s projektorral 110''-on feljebb vagyok mint a CV1-el, de az immersive hatás úgy is elmarad egy hmd-től. Bár a projektornál, ha a 3d nem halt volna be, lett volna mozgástér játékoknál.

Új hozzászólás Aktív témák