Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr3

    csendes tag

    válasz Chal #1587 üzenetére

    Szerintem ne kapkodj, allitolag aprilistol bizonyos helyeken kereskedelmi forgalmoba is fog kerulni ( sajnos a 2 jatek nelkul), szal lehet hamarabb megkapod mintha elorendelted volna.

    Egyebkent en nemetorszagba rendletem nemet bankszamlaval fizetve es addig ugy tunik rendben van.

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    De azert akinek megjott az jelezze, kivancsian varjuk a velemenyeket :D

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    válasz hangszoro #1614 üzenetére

    a 2 azert nem ugyan az. A VR-re optimalizalt jatekok mas modon erik el a hardver eroforrasokat, szal egyenlore nemigen lehet parhuzamot huzni, vagy osszehasonlitani oket a hagyomanyos monitorra irt jatekokkal. Az Oculus storenak pedig igen is van letjogosultsaga, merthogy ami oda felkerul az garantaltan fut (nem elindul, meg baszakszol, meg kinlodsz, hanem FUT) Riften, es nem emlekszem, hogy barki olyasmit nyilatkozott volna hogy AAA-s cimek nem kerulhetnek fel oda (PL. Elite amit en az erosen AAA-s kategoriaba sorolok, de emlithetnem a Project: Cars-t is).

    [ Szerkesztve ]

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    Lehet, hogy már lerágott csont, de akinek elég erős a gépe, próbálkozhat ezzel:

    https://forums.oculus.com/community/discussion/36630/tuto-double-the-resolution-of-the-rift/p1

    Egyfajta supersampling ami javitja a képminőséget a Rifteken (sajnos a teljesitmény rovására...)

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    Nah végre hozzám is uton van a Rift, remélem még a héten ideér... :C

    Akiknek esetleg gondjai vannak a supersamplinges dologgal, itt is van 1 leiras, hogy mit milyen sorrendben kell csinálni

    http://www.roadtovr.com/improve-oculus-rift-game-image-quality-using-this-tool-oculus-debug-tool/

    [ Szerkesztve ]

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    Kis élménybeszámoló:

    Tehát megérkezett a Rift:

    -Tudom nem lényeges szempont, de már a csomagolástól leesett az állam. A csomag 5 kilo, ebből a Rift 1... a többi doboz, de mind esztétikailag, mind funkcionalitásban nagyon jó lett.
    - A szoftver telepitése nagyon egyszerű, viszont az Xbox kontroller adapterével fél órát kinlodtam, nem ismerte fel rendesen Win 10, és a Rift telepitése nem folytatható amig a kontroller nem megy (a kontrolleren kell gombot nyomni a folytatáshoz....) szerencsére ismert probléma, igy neten fellelhető a megoldás.
    -Headset személyre szabása szinten nagyon egyszerű, elsőre kicsit fura volt, ha jó volt a kép akkor nem éreztem stabilnak a headsetet a fejemen, de gyorsan meg lehet szokni, 3 nap után már erőlködés nélkül 2 pillanat alatt beállitom a fejemre ha kell.
    -Ha megszokod a headsetet akkor tulajdonképpen "kényelmes", játék közben nem zavaró, a kis hangkelők pedig határozottan szépen szólnak a méretükhöz és formájukhoz képest
    -A képminőség renben van, kb olyan mint amit elvártam, természetesen a screendoor ott van, de megszokható mennyiségben.
    -A kis távirányito elsőre olyan felesleges érzést kelt, de nagyon jól funkcionál, és akár játék közben is ellifeg a csuklómon anélkül, hogy észrevenném.
    -Xbox One kontrollerről nem sokat tudok mondani. Én nem vagyok 1 nagy gamepad rajongó, de alapvetően jól muzsikál a játékok alatt, a fogása kényelmes, a gombok pozicioja gyorsan megszokható, kb fél óra játék után készségszinten nyomkodtam a gombokat, nem kellett keresgélnem vagy gondolkoznokm, hogy melyik mire való.
    -Oculus Home egész pofás, de sok tartalom nincs egyenlőre, a hozzá adott szoftverek indulásnak jók, de 1 kicsit elmaradt az elvárásaimtól, konkrétan:
    -Luckys Tale: Jópofa, de nekem a kamera mozgása kicsit szerencsétlen, egyébként kd fél órát jól elszórakoztam vele
    -EVE:Valkyrie: Tulajdonképpen csalódás,viszonylag limitált tartalom, és a grafikától sem estem hanyatt, igy csomagban oké, de pénzt nem adnék érte.
    -Technolust: Cyberpunk FPS játékocska, kifejezetten Rfit-re fejlesztve, ülve kicsit nehézkes a játszása, mert klasszikus értelemben a kontrollerrel nem, csak a fejeddel tudsz forogni (legalábbis alapbeállitáson), maga a játékélmény egyébként jó
    -Blaze Rush: kis idióta autós játék, de nagyon jól muzsikál VR-ben, sokkal jobban mint monitoron.
    -Emlitésre méltó még a Mythos of the world axis nevü kis demo, vagy játék vagy nem is tudom micsoda, ez volt az egyetlen progi amihez fel kellett állnom és kicsit tornázni, hogy belássak mindenhova.
    -A többi játék 1 része már régebb óta megvan, és van 1 pár amin gondolkozok, de kicsit drágának tartom az Oculus Storet....
    Lássuk az egyéb progi kategóriát (sajna egyenlőre sok időm nem volt....)
    -Elite Dangerous (már meg volt régebbről): 10/10 nagyon ott van, szép, gyors, az egész progi nagyon ossze van rakva, és nagyon jól működik VR-ban, aki szereti a stilust az itt imádni fogja, teljesen addiktiv
    -Project Cars: Autókedvelőknek kötelező, ha megtalálod a megfelelő grafikai beállitásokat, akkor nagyon jó. Kicsit trükkös a dolog mert az async timewarp miatt nehéz megmondani, hogy mikor nincs meg a megfelelő FPS (sajna a játékban nem lehet kiiratni...), csak azt vettem észre, hogy kezdek rosszul lenni. Nekem sokat dobott az FPS-es, hogy VR mirrort kikapcsoltam.
    -Assetto Corsa: Nem lepett meg a játék, sohasem volt a szivemcsücske a körülményes menüje miatt, sajnos most sem okozott csalódást, kb fél óra volt mire sikerült elinditanom, és minden müködött. Mindenféleképp pozitiv, hogy az FPS stabilan magas még ultra beállitások mellett is, de Rift-ben a szinek nagyon fakók nekem, és a 3d érzet is érezhetően jobb PC-ban
    -War Thunder: FPS-re itt is kell figyelni, a repülést élveztem, viszont nálam a célkereszt valahogy nem stimmel, alap esetben 2-t látok belőle, olyan mintha nem 1 térben lenne a kabin többi részével, fura...lehet csak állitgatni kell....
    Distance: támogatja hivatalosan a Riftet, el is indul a játék, de nálam nagyon gyomorforgató, lehet még szoknom kell.
    The Town of Light: Psycho Horror FPS, én nem kedvelem a stilust, anno 1 leározáson vettem meg csak mert van Rift supportja. Nálam nagyon szaggatott és gyorsan hányingerem lett tóle. Grafikája egész szép, megfelelő vassal lehet élvezetes (már annak aki élvezi, hogy fél...)

    Azt hiszem hirtelen ennyi, a játékokról. Még van néhány amit ki fogok próbálni, illetve még DK2-es időkből van 1 VorpX-em is, majd annak is nekifutok. A 360 képek nekem nemjöttek be, ahogy forditom a fejem kicsit torzul a kép amitől rosszul leszek.

    DK2-höz képest ég és föld minden szempontból. Részemről teljesen megérte az árát.
    Ha valaki esetleg németországban Kaiserslautern közelében van, és ki szeretné próbálni, szivesen állok rendelkezésére.

    Hardware: I5-4670K, Asus R390, 16GB Ram

    Bocs a hosszu hsz-ért....

    [ Szerkesztve ]

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    válasz Raymond #2583 üzenetére

    köszi, ki fogom próbálni :R

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    válasz Raymond #2583 üzenetére

    Kipróbáltam Assettoban amit irtál, és sokkal jobb lett, de még mindig PC az etalon (még mielőtt valaki megkövez, amig nem volt meg Oculus kb 3 órát játszottam PC-vel kb 1 év alatt - Raceroom-al meg néhány ezret... - , nem az esetem alapbol, de VR-ben nagyon ott van).
    Még annyit a beállitásokhoz az autós játékokban, hogy a fejmozgás szimulálását célszerű kikapcsolni. Ezt AC-ben a "Lock to Horizon" bekapcsolásával tudod megcsinálni, PC-ben pedig mind a VR, mind a Camera részen nullázni kell a Movementeket, illetve a G-force effekteket. Nekem teljesen eltüntette a sicknesst ebben a 2 játékban.

    War Thunder úgy tűnik ismert probléma, egyenlőre megoldás nélkül...

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    válasz ablack #2595 üzenetére

    Nem hiszem, hogy bármelyik VR headset ki fog maradni. A szogtvergyártók nem a saját maguk ellenségei. Én inkább arra gondolok, hogy alapvetően motion kontrollerre próbálják adoptálni a dolgot, és amig ez nem adott Oculusnál, addig nincs miről beszélgetni. (Arról nem is beszélve, hogy Steam VR alapból támogatja az Oculust, szal elméletileg bármelyik Steam VR játék futni fog Oculuson és Vive-on is). De 2017 azért még meszse van, addig még sokminden fog történni

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    válasz akoska07 #2690 üzenetére

    SLI Rift-el akad állitolag, célszeru kikapcsolni, illetve a programban a felbontást levenni, átrakni ablakra, vsync kikapcs (ezeknek a rift-es képre semmi hatása nincs, csak a monitoron látható képet befolyásolja, és kevésbé terheli igy a rendszert), sokak szerint antialias is kikapcs, én őszintén nem láttam külömbséget, szal kikapcsolva maradt. Illetve az osszes fejmozgás és G effekt off.

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    válasz Csavez™ #2811 üzenetére

    En is anno DK2-höz vettem, 1-2 nap próbálgatás után kb ment is a kukába. Most amikor megjött a CV1 gondoltam adok neki még1 próbát.... hááát.... izéééé....neeeem. Nem próbálgattam végig az összes játékot, de tulajdonképpen egy sem ment elfogadható szinten...

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    válasz Brut #50 üzenetére

    Elméleti szinten az AMD rendszer szinten jobban együtt müködik az Oculussal, de sajnos az ütősebb kártyáikra még hónapokat kell várni. Szoval ha most akarsz beruházni, akkor nem kérdés hogy GTX 1070 vagy 1080. Ha nem sürgős akkor várj október/novemberig, akkor debütálnak az AMD új kártyái. Szerintem majd az akkori összevetések lesznek igazán mérvadóak.

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

  • Dr3

    csendes tag

    Steam sale elkezdődött, ha mindent jól csináltam akkor az akciós VR játékok listája található a linken, ha nem akkor bocs :))

    http://store.steampowered.com/search/?vrsupport=102&os=win&specials=1

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

Új hozzászólás Aktív témák