Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    őstag

    válasz bambano #33 üzenetére

    Eegyelőre erről törvények se nagyon vannak erről, amit meg lehetne sérteni. És nem hiszem, hogy törvényi erővel kéne harcolni ellene.

    Tegyük fel, hogy meglátod az ellenséged sétálni az ablakod alatt. Fogsz egy rossz szektoros western digital vinyót, és fejbedobod vele a 4. emeletről. Megnyomorodik, meghal, betörik a koponyája, akármi.

    Szükség van -e olyan törvényi háttérre, hogy szabályozva legyen a merevlemezek emeletre való felvitele, mert veszélyes? Ha betiltják, mi akadályoz meg, hogy hibás vargáné és társa tápegységgel dobjad fejbe? Vagy féltéglával?

    Nincs szükség. Olyan törvényekre van szükség, amik az emberöléstől rettentenek el. És hát azért lássuk be, féltéglával agyonütni valakit egyszerűbb, mint ai generált pornóvideóval. Az ai generált videókon rágódni tüneti kezelés. Úgy is mondhatnám, hogy ez egy hamis dilemma, mert nem az alap problémát kezeli. Esetleg arra van szükség, hogy a szervek informálva legyenek arról, hogy a zaklatás egy újfajta formája lehet az, hogy valakiről ai pornóvideót forgatnak, hogy erről értesülve legyenek. Ezen felül nem látom, hogy ezzel mi egyebet lehetne tenni úgy, hogy ráadásul a szabadságjogok se sérüljenek.

    [ Szerkesztve ]

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák