Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa311

    veterán

    válasz zsborbas #779 üzenetére

    Látom te egy felkészült akvarista vagy :) Tökéletes a kannában lévő víz, bár a legjobb, hogyha használat előtt egy fél órát levegőzteted egy légpumpával vagy valamivel.
    Nincs a tubifexel gond, mondok 2 trükköt:
    1., Mikor megveszed tedd őket valami nagyon finom szemű dologba (harisnya) és lógatsd be a wc-tartályájba 3 napra (hasmenés powa :D ). Utána nyugodtan használhatod, addigra kiürül a beléből az iszap.
    2., Annyi vízzel, hogy épphogy nedves legyen tedd a hűtőbe és rakj melléjük egy nagyon kicsi, vékony szelet krumplit. Ha picit megütögeted a kés nyelével, hogy puha legyen mégjobb. Naponta 1-2X mosd ki őket nagyon alaposan. Szintén 3 nap, és ahogy eszik a krumplit kiürül a belük.
    Így nincs vele semmi gond ;)
    Hát a leopárd dánió már nehezebb meló, mert az ikrázik... Ahoz fel kéne állítanod egy külön kis szaporító akváriumot ikráztatóráccsal (mert a szülők is bepusztítják az ikrákat).Amúgy szabadon ikrázó, ami azt jelenti, hogy csak úgy potyogtatja szanaszét az ikrákat.
    Ha komolyan érdekel itt tudsz róluk olvasni [link]
    Amíg nincs kishalkaja (sőt, később is) teljesen jó, hogyha finom porrá töröd a nagyok kajáját és azt adod nekik. De az élővel 3-4X gyorsabban fognak fejlődni.

    Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Új hozzászólás Aktív témák