Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz jojoando #69913 üzenetére

    Most ezen mit kell elmagyarázni, hiszen te is tudod hogy miként működik?
    Ám legyen.
    2023 évben a postai és logisztikai szolgáltatások elektronikus adatok használatával működnek.
    Megveszel valamit, akitől megvetted elektronikus úton megrendeli a szállítást, kap egy nyomkövetési vagy logisztikai küldemény azonosítót és egy címkét és ráteszi a csomagra.
    Átadja, megy a különböző logisztikai központba és postai elküldő központba ahol mivel nem egyenként van szállítva a rendeltetési országba, összepakolnak egy konténernyi motyót, a konténer tartalmáról készül egy azonosítókat tartalmazó lista, szállítólevél. és kap valami azonosítót. Ez konténer eljut a célország fogadó logisztikai központjába.
    Itt több dolog történhet, de vegyük ezeket az AliExpress által áfabeszedett küldeményeket.
    Mivel ezeket un. egyszerűsített vámolással kel beléptetni az országba, lehet elektronikusan vámoltatni, ehhez nem kell egyesével kézbe venni őket, a konténer listája alapján a feldolgozó program érkezteti, levámoltatja (persze van lehetősége a vámhatóságnak egy-egy tétel ellenőrizni, de nem sok értelme van).
    Ezután a vámolást végző logisztikai cég továbbítja az adatokat és a küldeményeket még mindig egy konténerben, kupacban a szállítást szervező itteni cégnek, nincs egyedi bogarászás. Persze mivel több cég foglalkozik az itteni kézbestéssel lesznek amelyek az eredeti listáról egy új listán kerülnek átadásra. Ez már megint logisztikai szervezési dolog.
    Fizikailag ez a tevékenység nálunk jóformán egy helyen történik, Vecsésen ahol a reptér "mellé" települtek az ilyennel foglalkozó cégek, ott vannak egy kupacban.

    A szállítást szervező cég megrendeli a szállítást és esetleg itt már elválnak egymástól a küldemények, de előfordul hogy még mindig az eredeti listával elektronikusan történik a megrendelés.
    A tömeges levélküldemények esetén azokhoz még mindig nem kell hozzáférni, de az MPL csomagokat már egyedileg kell kezelni.
    Ekkor fordulhat elő hogy ilyesmit látsz:
    Import customs clearance complete
    Arrived at local delivery center
    A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást

    És ezután semmi, mert az elektronikus munkAvégzést nem tudják a csomaghoz fizikailag hozzákötni mert elveszett.

    Nagy vonalakban írtam, kb. ez a lényeg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák