Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz #68216320 #40723 üzenetére

    Viás SS7/S370-es lapoknál a Turbo állás jelenti Cas-on kívüli értékeket, tehát ha Cas 2 és turbó állásban van a többi akkor kapsz 2-2-2-5 -ös időzítéseket. Ami még sokat dob rajta az 4 way interleaving engedélyezése, de ez nincs minden biosban, de van hozzá konkrét Wines progi (Via memory interleave enabler Falconfly-on pl. fent van, 3dfx-es driverekkel egyetemben), vagy wpcredittel egyéb rejtett beállításokat is lehet állítgatni, amivel szintén lehet némi plusz teljesítményt kisajtolni belőle.
    Amúgy nekem pl a CL3-as 133-as SD ramjaim (Samsung chipes CL3-as simán mennek 150-et CL2-2-2-5-ön, míg a gyárilag CL2-es már névlegeset sem bírja bizonyos lapokban) jobban mennek mint a CL2-esek, szóval ezekből is nagyon változó szériákat lehet kifogni, ill. az is változó, hogy melyik melyik lapban érzi jól magát.

    ebegab92: Vladival ellentétben én bármilyen disztrót azért nem tennék rá, egy Unity, KDE vagy Gnome3 lehet nem esne annyira jól neki, kérdés mire használnád, ha ilyen otthoni, netezős, filmnézős gépnek, akkor én vmi Xfce-es disztrót tennék rá, az kellően könnyű, de mégsem fapad és könnyen tearingmentesíthető, otthoni használtra pedig leginkább Ubuntu/Fedora/Arch alapú disztrók közül választanék (ezeknek legfrissebb és legjobb az ablak és vga kezelésük), tehát pl Mint Xfce, Xubuntu, Fedora/Korora Xfce Spin, Antergos Xfce stb. 2Gb-ra Xfce esetében már mehet a 64bites verzió, kb 250Mb ramot eszik a felállt rendszer, viszont 32bittel (ott csak Chromium, Opera maradt 20-as Pepperflash az utolsó ami kijött 32 bitre) ellentétben van még Chrome (48-as volt az utolsó 32 bites verzió), pepperflash támogatása.

    gerlaip: Ha vaterás ezer forintos MSi K7N2-ről van szó, akkor csak szólok, hogy púposak a kondijai, tehát ha működik, azt cserélned kell rajta...

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák