Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    mas... tegnap ejjel akartam befejezni (osztrakoknal ma unnep van), es amikor a hulyeseg kitartassal parosul, abbol sok jo nem sul ki.

    szoval tegnap ejjel szepen osszeraktam mindent, aztan akkor jottem ra, hogy a ledkijelzot elfelejtettem beallitani. termeszetesen a jumperekhez nem lehetett normalisan hozzaferni, igy kisse ideges voltam, hogy a szepen osszerakott gepet turhatom szet, es ezt probaltam minel kisebb szetszedessel csinalni. a kartyakat kiszedtem, az alaplaptalcat kibillentettem, es lecsavaroztam az elejet. kicsit elore kellett a kabelek miatt huzni, hogy egyaltalan a kezem beferjen a haz es az elolap koze, a gep kozben ment. igy probaltam a kijelzot beallitani, de a kinai logika menten kitalalt jumperelest csak emprikus megkozelitessel tudtam allitgatni. meg amugy is mar fel egy volt, nyakig voltam a gepben, korulottem meg mintha bomba robbant volna, szet volt az egesz lakas, en meg egyre idegesebb voltam, hogy miert szivatom magam ilyennel az ejszaka kozepen. feszegettem az elolapot, egyszer csak nagy csattanas, majd szep szikrak kisereteben sotet borult a lakasra.

    persze elso reakciom az volt, hogy hirtelen eldobtam mindent, nem sok hianyzott, hogy nem csapott agyon az aram. aztan amikor kicsit megnyugodtam, elkezdtem tapogatozni a vaksotetben. mivel egy hwhalom kozepen csucsultem a foldon, probaltam kitapogatni, hogy merre lehet a mobilom. szerencsere nem volt messze, mert neha azzal vilagitottam be a hazba. kibotorkaltam a villanyszekrenyhez, visszakapcsoltam.

    visszamentem a gephez, kihuztam mindent, kivancsi voltam, hogy mi okozta az egeszet. a problema az volt, hogy az elolappal huztam a becsavarozott ats kapcsolot is, es a sorjas lemezszelen ez fennakadt. ahogy ideoda mozgattam a haz elolapjat kapcsolostol, a lemez szepen lehuzta a sarukra huzott szigetelest, es amikor erintezett a ketto a lemezzel, rovidre zarta, ekkor csapta le a villanyorat.

    elvileg ez egy "modern" pfcs tap vedelemmel meg mindennel, nem kellett volna csak szimplan kikapcsolnia rovidzar eseten? szerencsere egy alkatresz sem serult, minden mukodik.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák