Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz zoltanz #14019 üzenetére

    Azt erzem, hogy tanitottak, de hol? Az aktiv eszkoznek nincs koze ahhoz, hogy digitalis, vagy analog az eszkoz. A 7400-es csalad neve (TTL) eleg beszedes.

    A hangkartyan analog bemenet van es nem alakitja at digitalissa a jelet, maximum egy analog kevero van benne. Az erosito miert is alakitana at ismet digitalissa? Szimplan erositi, nincs semmi mas dolga vele. Ebben osszesen egy DA van.

    A legjobb, ha vegig digitalisan kezeled egy normalis rendszerben. Tehat a CD-bol SPDIF-en kijon a jel, amit szinten digitalisan tovabbkuldesz optikan vagy koaxon a DA fele (itt lehet meg buveszkedni pufferelessel mas tuti teknikakkal, hogy jobban szoljon), amit egy full analog (jo minosegu, nem hiper 6 hangszoro+melynyomos, loudnesses csoda) erosito kovet.

    De ha esetleg valamit mahinalni akarsz rajta, akkor sem kell itt AD-DA a DSP elott utan, szimplan digitalis jellel kell etetni es a DA-t a lanc utolso elemekent az erolkodo ele bekotni.

    https://frescho.hu

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    válasz zoltanz #14019 üzenetére

    Sok optikai meghajtón van 2 pines digital kimenet, ekkor:
    CD > digital ki > Live digital in ( a nyákon levő bemenetre ) > Live Spdif out > erősítő digital in = 1 DA történik az erősítőben.Vagy a direct stream engedélyezése, ekkor ugye az adatkábelen - SATA, IDE - és a buszon keresztül kapja meg a digit jelet a kártya, csak az első lépés változik, a végeredmény ugyanaz.HDD-ről a buszon kap digit jelet, ha a hangkártya DSP dolgozik a jellel digitálisan teszi, majd megint csak 1 DA történik vagy magában a hangkártyában ha ennek az analóg kimenetén lóg a hangfal vagy az erősítőben - persze itt megint digit outon tovább - , ez már opcionális.
    Bár ez csak egyedi példa ahogy én szoktam madzagolni, hardverfüggő is, a légyeg hogy 1 DA- val meg lehet úszni.

    A vezetékek minőségét ( anyagminőség, szennyezés, kialakítás ) főleg high-end rendszereknél, ott is a hangfalkábeleknél lehet észlelni.Nehezen hihető dolog, amig nem demonstrálják, nekem jópár éve volt szerencsém ilyen tesztet hallgatni.

    Ez a digitális-analóg vita nagyon tetszik, jobb mint egy szakcikk ;]

    [ Szerkesztve ]

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák