Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz arn #68802 üzenetére

    Lehet, hogy nem volt HEDT platform kimondva, de ugye a "teteje" az volt.
    Az is tény h a mostani középkategóriát kezdik árban fölfelé eltolni, de van egy nagy szerencse is (ami mondjuk 2006-ban szintén beütött) : A konzol generációk pár évekénti váltása, visszafogja a játékok gépigényét így lkebvésbé jónak számító gépekkel is egész jól el lehet lenni.

    Na most tisztáttuk a mainstream fogalmát is : Az az, ami átlag vérpistikének van / megfizethető.
    Azt tapasztaltam, hogy ma magyarországon (ok, az átlag vér pistike 120K-ból akar gamer gépet de az értelemsebbjei) olyan 250-300ezer ft-ot tudnak/akarnak kiadni pc-re. Ergo ez a mainstream. Nem mellesleg ezen remekül el lehet játszani.

    Igazán kemény helyzet majd akkor jön, ha jön a következő konzol generáció és rájuk az új címek meg azok PC verziói, akkor eltudom képzelni, hogy lesznek álleejtős gépigények ismét.

    Ilyen szempontból egyébként a 2002-2003 időszak volt hálás, a Tualatin Celeronok, Athlon Xp-k miatt olcsón lehetett elég jó teljesítményhez jutni, VGA fronton az általad említett GeF3Ti200, később a Ti4200... emlékszem, hogy 100-120ezrekből (kb 2 havi fizu) olyan gépeket tudtam építeni amire én is azt mondtam h nyugodt szívvel ajánlom. :)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák