Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nakos1212

    senior tag

    válasz envagyok #84049 üzenetére

    nekem jó, van itt akit kollektíve utál mindenki de nem akar eltűnni a googlezhető kérdéseivel :)

  • válasz envagyok #84049 üzenetére

    Nem csak a retróban hanem jelen kor használható hardvereiben is kukázok cuccokat. Volt már haswell i3 konfig is ssdvel kukából de félig döglött 980ti-t is kaptam ingyen mert ki akarták dobni aztán simán eladható volt bios moddal persze olcsóbban. Én hardvert olcsón vagy ingyen szerzek be, de semmi esetre sem piaci áron. Ez számomra élvezet, lehet nevezni skótnak, zsidónak vagy akárminek. (Amúgy sváb vagyok) Nekem nem szégyen megállni egy egy kirakott lomis hegy mellett és beletúrni hátha van benne valami amit jónak találok.
    Tény hogy ezekből adok is el de mindíg piaci ár alatt. Az is igaz hogy ingyen is adni szoktam belőle, bár számomra érhetetlen hogy az nf7-s 2500+ kombó nem kell senkinek (posta árában odaadom!) De itt helyben is szoktam ajándékozgatni.
    Sajnálatos módon volt egy olyan korszakom aminél igen sok retro hardvert engedtem el, olyanokat is amelyeket visszasírok. Ezeket nem részletezem. Most a powercolor extreme voodoo3 3500 is smd javításon van közel 16eft-ot ráköltök mert meg akarom menteni. Volt pár ilyen kártyám amiket javítottam vagy költöttem rá és idővel bedöglöttek, szóval azért mínusz is van rendesen.
    Tudom ez egyesek számára visszataszító, nekem meg élvezet.
    Az a gond hogy hamar megunom a retro hardvert azaz egy adok konfigot összerakok tesztelek es kifújt.
    Amúgy nem ez a kimondott egyetlen fő hobbim, sportlövészet ami érdekesebb számomra. Ebből is volt olyan amelyeket eladtam pedig ma már sokszorosát adnának értük.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz envagyok #84049 üzenetére

    A kukázás a retrózás szerves része. Sőt egyik alappillére, hacsak nem vagy hajlandó költeni rá egy csomót.

    Ami pedig a kukázott dolgok eladását illeti, szerinted hogy került a mai tulajdonosaihoz a régi hardverek túlnyomó többsége?

    Bizony, valaki kidobta őket, amikor lejárt az életciklusuk.
    Annyi, hogy az elektronikai hulladék tartalmából pár dolog nektek / nekünk értékes.

    Szerintem az csinálja a legjobban, aki ismeri a jó kukázós helyeket, rendszeresen jár piacolni is, és a megmentésre érdemes darabokat elhozza akkor is, ha van már neki 15 db ugyanabból.
    Bármiből ami retro, már nem lesz több, így minden alanyi jogon megmentésre érdemes.

    Ha ő rászánja az időt ezek összegyűjtésére, felújítására, piaci áron (amit a kereslet határoz meg ugyebár) eladására, tegye.
    Így vehetünk sokan olyasmit, amihez nem ismerjük a megfelelő kukát és / vagy nem szánjuk rá a szükséges időt a keresgélésre.

    Azt hiszem te szoktad beleírni a gyűjtőhirdetéseidbe, hogy a gyűjteményed nagy részét külföldről vetted.
    Ennek fényében megértem, hogy fáj a kukamágusok tudománya, hisz te ropogós dolcsit fizettél olyasmiért, ami másnak terem kukából, vagy apróért, és hát eladni pont ugyanannyiért tudjátok.

    Ha valami tényleg rossz állapotú kukázmány, az eleve látszik rajta, úgyhogy emiatt talán nem lehet leszólni a fórumtársat.

  • fatpingvin

    őstag

    válasz envagyok #84049 üzenetére

    a kukázás szuper, nem tudod megváltoztatni a véleményemet :D

    [ Szerkesztve ]

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák