Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz arn #87097 üzenetére

    A Chip tesztekben érdekes, hogy elvileg azonos gépeknél mekkora szórás volt. De jobban mögé nézve kiderül, hogy nem véletlen, jobb időzítéseket engedő chipset, waitstate mentes cache (igen, volt ahol WS volt a cahce-en :O ), nagyobb frekin hajtott ISA busz és társai miatt mondjuk két 386DX40 között is jelentős eltérések lehettek.

    186-os témához: Nem építetek rá sok PC-t. UGye gondot az okozta, hogy belelapátoltak DMA vezérlőt, de az nem volt kompatibilis a PC-vel, más címeken lógott. Ami az előnye, hogy ismert 1-2 utasítást amit a 8086 nem, de a 286 igen kompatibilitás módban. Pl. a ZIP meghajtók driverének ezek kellenek. Az NEC V20 valami keverék, mert az is imeri ezeket, így a ZIP drive megy az XT-vel, ha V20 van benne. Na jól elkalandoztam az eredeti témától, de 80186-tal én 2x találkoztam. Valami nagyon klón egybegépben és egy ISA cache vezérlőkártyán.

    Kondiból is akadt már pár sztorim. A legjobb amikor mindent kicseréltek egy tápban, csak éppen azért volt hibás, mert a 110 -> 220 automata átkapcsoló IC deglett és 110V-ban maradt. Csak ezt ugye nem lehet kimérni. Na ilyenkor jön a sortűz, majd lehet felbotorkálni a villanyórához a műhelyből.

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák