Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz hokuszpk #667 üzenetére

    Rossz a megfogalmazas. Nincs olyan, hogy Quad CH memoria kit. :U Ez csak ra van ragasztva, mert kit -en belul van 4 vagy 2 modul. Attol, hogy 4 modul, meg nem kell, hogy quad ch legyen, ez nem a memoriatol fugg (de garantalva van, hogy a 4 modul ugyan olyan, igy quad ch ready). Akkor lesz quad ch, ha olyan lapba rakod, ala HEDT mindket oldalon.

    Ha T-Topology lapod van, akkor ugy jarsz jol, ha megveszed a quad channel -nek arult kit -et, mert az biztosan 4db ugyan olyan modul, szepen fognak egyutt mukodni.

    Szoval a kerdesre a valasz, ha az alaplapod T-Topology -ra van vezetekezve, akkor NEM elonyosebb a 2 modulos kit(dual channel kit, pl. 2x16GB), hanem jobban jarsz 4 modulos kit -el(quad channel kit, pl. 4x8GB).

    Ha 64GB kell, akkor figyelni kell ra, hogy 4db SR modult rakj az ilyen lapba, mert a DR modulokkal mar QR lesz az eredmeny a CPU fele, azt pedig a memoria vezerlo nem nagyon honoralja.

    Viszont az igazsag az, hogy szerintem B550-X570 -bol mar nincs is erre igazan alkalmas alaplap. :U BZ emliti is, hogy a Zen IMC -je nem szereti a 4 modulos kiepitest.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák