Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M@trixfan

    addikt

    válasz Devid_81 #261 üzenetére

    Na igen, már a Mac Pro is jobb lett volna Zen alapokon. Sajnos a hardvert sokkal hamarabb le kellett rögzíteni és Apple gépeken a Thunderbolt bekötés a legmagasabb szintű kell legyen. Ahogy a sima iMac is frissült még Intel procikkal, az iMac Pro is láthat még egy hasonló frissítést. Én már az Apple Silicon gépeket várom, baromi “smooth” gépek lesznek, sokkal több okosságot tud a platform a bufla X86-hoz képest.

    twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

  • M@trixfan

    addikt

    válasz joysefke #267 üzenetére

    Na ezért imádom a magyar fórumokat! :) De jó vagy, ennél eszenciálisabban nem is lehetne ezt bemutatni, bele a lényegbe nagy mellénnyel! Ez 10 pontos, de ne csak röhögjünk:

    Nem “buta”, hanem “bufla”, de azt is írhattam volna akár. Ebben a kontextusban a “brute force” szinonimájaként használva. Nézd meg milyen topológiája van az Apple Silicon-nak, milyen egységei vannak. Modernebb, a mai kor igényeihez igazítva. Hatékonyság, 5nm csíkszélesség, big little konstrukció, neurális háló gyorsítás, energia gazdálkodás, stb... A tesztek már a pár wattos iOS eszközökből megdöbbentő eredményeket adnak évek óta és ezek még nem asztali gépbe szánt hőkerettel rendelkeznek, nem oda vannak tervezve. Az egész szemlélet más, alkalmazásvezérelt a fejlesztés, szoftver-hardver szinergia van. Édesmindegy, hogy eredetileg risc alapon fekszik az alap architektúra, ez már ég és föld ahhoz képest mi volt régen.
    Majd ezt megszakérted, de én továbbiakban itt a jó kis 5000 szériával kapcsolatban posztolok, tervezek egy jó játékgépet összerakni belőle! ;)

    twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

Új hozzászólás Aktív témák