Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz GoodSpeed #9309 üzenetére

    De sokan nem tudják, laikusok az alapján hoznak döntést, és laikus ha azt látja, hogy R9-ről R7-re váltott valaki akkor azt gondolja, hogy visszább lépett.

    Definiáljuk a "visszalépés" fogalmát, mert sok felhasználói alkalmazásban a 12 (2x6) mag több hasznot hoz, mint az 1x8 mag.
    Hogy játékra kevésbé ajánlott az már egy másik történet, nagyjából bármilyen tesztet, ajánlást nézel, az AM5 platformon a Ryzen 7 7800X3D-t ajánláják játékra (itt fent az összefoglalóban is ezt írom le), vagy valamelyik 1 CCD-s procit.

    Aki pusztán a típusjelzés alapján dönt, az sajnos félre lesz vezetve, de a tájékozódás egy laikusnak sem árt azért ilyen összegű beruházásnál.

    (Hozzá teszem, hogy engem még jobban zavar, hogy a 2022-ben kijött Zen4 "Raphael" 7xx0 széria, a 2024-ben kijött Zen4 "Phoenix"(1/2) APU széria viszont 8xx0 jelölést kapott (és a jóval erősebb illetve fejlettebb IGP-t leszámítva amúgy kevesebbett tud, mint a 'Raphael'), várhatóan a Zen5 'Granite Ridge' pedig szintén 8xx0-es jelölést fog kapni...)

    Igen, ez a 650E is érdekes, USB 4.0 van a TUF-on is, de PCI-Express 5.0 az tényleg érdekes, meg ugye az RoG :D

    Szerintem valamit félrenéztél, B650(E) lapok közül egyedül az AsRock B650E Taichi / Taichi Lite kínál USB4 csatit, egyik ASUS sem (nekem a B650E-E van, ami ebben a családban a csúcs ASUS deszka, azon sincs).

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák