Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jel1

    aktív tag

    Gigabyte alaplapon mit kell állítani, hogy kimaxoljam a tuningot?
    7500F
    B650M DS3H
    RAM 5600 mhz CL28
    Van valami jó leírás, ami bevált?

    Ezeket a PBO és Curve Optimizer dolgokat egyáltalán nem tudom értelmezni. Mármint nyilván utánuk néztem, de nem igazán van hatása. Állítgatom a mindenféle PBO lehetőséget amiket neten/yt-n láttam, de eddig csak két dolgot sikerült elérnem:
    Max 89 fok ás 4,9 ghz minden magon egységesen
    Max 70 fok és 5,05 ghz minden magon egységesen.

    Manuálisan pedig benyomtam egy konstans 5,35 ghz 1,28V-ot, megy, 15.250 r23 ponttal. Tehát ezt mindenképp bírja, stabil. Szeretnék még feljebb lépni.

    Köszönöm a segítséget :R

    [ Szerkesztve ]

  • jel1

    aktív tag

    válasz jel1 #5087 üzenetére

    nahh, most már hajlandó volt 1.2 V is lefutni, 15.320 r23

  • jel1

    aktív tag

    válasz X2N #5090 üzenetére

    Hát az enyém nem szereti az ilyen alacsony feszültségeket úgy látszik :D 1,180 V alatt már a rendszer se tölt be 5,2 ghz felett

    Cifu #5094
    Köszi az írást. igen, én se akarok fix órajelen lenni, csak tudnom kellett, hogy tudna-e feljebb menni, és tudna...
    (RAM-mal nem foglalkozom még. érkezik helyére egy 6000 mhz CL30. ismerőssel cserélek. neki kell az alacsony magasság a procihűtője miatt, és akkor igazándiból övé lesz majd ez a mostani 5600mhz-es, de lehet nála elbíbelődök majd.)

    arabus #5091
    Bocsi, már nem térek vissza a manuál OC-re, azt tényleg csak azért csináltam, hogy megnézzem, tud-e többet a proci, mint amit a különféle PBO-kkal tudna, all core. és tud.
    Most PBO override +200 mhz (5,25 ghz) értíknél az alábbi jött ki:
    CPU-Z AVX-512 single: 831.2; multi: 7225.4

    ------
    Na, szóval lehet megvilágosodom lassan...
    Szóval ha semmit nem állítok bios-ban (csak xmp/expo), akkor 5,05 ghz-en megy a 7500F. r23-ban tesztelve, mindegy, hogy egymagos, vagy többmagos, ez a maximum órajel, amit hwinfo kijelez. PBO override-ban tudok rakni +200 mhz-et, így lesz 5,25 ghz. és CO-ban lejjebb tudom venni a feszt. negatív 45-nél kb 1,20V lesz, és az most stabilnak tűnik. De ha fix manuálisan állítottam be, akkor 5,35-nél is lefutott az r23.

    Szóval akkor a lényeg az, hogy ha nincs az alaplapon eCLK, akkor nekem ez az 5,25 ghz a maximum órajel a proci számára PBO-val? Akkor nincs esély feljebb menni órajellel? nincs valami tweaker? ryzen masterban sincs eldugott opció?
    Akkor az a lényeg, hogy 5,25 feletti órajel csak a fixen tartott manuál tuninggal érhető el? Mert annak tényleg nincs értelme. r23 eredményen szépen mutat, de azon kívül nem igazán érdemes :F

  • jel1

    aktív tag

    válasz Dave567 #8783 üzenetére

    Nekem az a tapasztalatom (Gigabyte alaplappal), hogy BIOS frissítéssel teljesen eltűnik minden, a mentett bios profilok is. Tehát fotózz le minden beállítást, ami fontos neked.

  • jel1

    aktív tag

    Sziasztok.
    Nagyon tanácstalan vagyok egy B650M Mortar-ral.

    Egyrészt kezdődik ott, hogy rémlett, hogy lassan bootol, de gondoltam, hogy ezt már biztosan megoldották, hogy ez valami kezdeti dolog volt. de nem. szóval ez így csalódás. tehát tényleg, ez így marad?

    Aztán egyszerűen nem tudom stabilra beállítani a PBO overdrive tuningot. A korábbi Gigabyte B650M DS3H (megpusztult a hangkártya, nem javították gariban, kifizették az árát) alaplappal az alábbi simán stabil volt:
    precision boost overdrive: +200 mhz, korlátok maxra rakva (kivéve hő, az max 95 fok), curve optimizer -30 (így ment kb 1,21-1,28V-on)
    Illetve az az XMP és az EXPO profillal is stabil volt. a Mortar meg simán kivág az XMP-vel, és az EXPO sem stabil (tesztek lefutnak, de random kékhalálozik).
    amúgy legújabb stabil BIOS van rajta. ez egy alza felbontott termék volt amúgy, tehát lehet már valami kutyult BIOS van rajta? és csak széthajtották volna? wifi antennát legalább lenyúlták :D persze annál azért jóval olcsóbb volt

    szóval így a próbálgatás során most ott tartok, hogy: minden bios beálltás vissza alapra. EXPO be, beállítottam megint az overdrive beállításokat is, nem vette be valamiért ezeket, alap beállításokkal ment windowsban, szóval vissza a biosba, ott rendben volt az overdrive manual beállítások. hát mondom ok, akkor elég volt, nem kapcsoltam ki, maradt manualon az overdrive; és másik tuninggal próbálkoztam, manual tuninggal beálltottam a dolgokat:
    proci fesz fix 1,25V; órajel fix 5,25 ghz (tehát ez jó, ugye, biztonságos kell legyen?)
    és ezt produkálta!!! r23
    le is állítottam, mert hogy mi van??? 8 magosítottam a procit, vagy mi a szar??? :Y :Y :Y
    a sötét narancs az a DS3H maxos manuál tuningja volt, 5,32ghz-cel (nem volt stabil)
    15.321 pont

    vagy lehet bebuggolt a cinebench?
    De most egyelőre megállnék.
    Fő kérdés:
    szabad-e így folytatni a tesztelést? nem látszik semmi furcsaság?
    [kép] [kép]

    [ Szerkesztve ]

  • jel1

    aktív tag

    válasz Cifu #9031 üzenetére

    @ hokuszpk

    Nahh, itt vagyok közben... Köszönöm az észrevételeket!
    Bejáratós volt az alaplap, vagy én nem tudom, de... Azóta megy! ??? Mii?? :D nem tudom, de megy.. Just PC things...

    jahh, visszatérve... valamit bebuggolt az alaplap, és úgy jött ki ez a hülye 7ghz effektív órajel, ami nem volt valós, nyilván. csak ezt az adatot szolgáltatta a rendszernek valamiért. Más teszt le se futott, az egyik meg fel is hívta a figyelmet rá, és invalidot adot. egy játékot ki is próbáltam így, és nagyon vicces volt, így lassított felvételben ment :D megtaláltam a turbo gombot :D

    Szóval nem tudom mi van. Az EXPO profil, amióta kiírtam a kérdést egyszer SE dobott ki. Pedig semmi változtatás nem volt ott. Simán csak kattintottam a gombra biosban, hogy az EXPO profilt töltse be, és ennyi.

    A PBO overdrive-val meg az a gond, hogy ilyen stressztesztnél valamiért nem hajlandó a maximum órajelen tartani a procit. Hőmérsékletre hivatkozhat. 90 fok fölé megy amúgy, mert csak egy wraith prism-em van. de akkor is 95 fok (TJmax) alatt van, tehát indokolatlan. 5,25-ön kéne mennie, de visszaveszegeti 5,1-ig. Mindegy, nem rugózok rajta tovább, mert játékban úgyse lesz ilyen helyzet sosem.. ott 80 fok körül megy, azt is csak azért, mert egy 3090 segít neki melegedni...

    a CO -30 -on meg nem akadj fent. ez egy 7500F... persze, hogy képes alacsonyabb feszültségekre, ha amúgy az órajel is alacsonyabb :)

Új hozzászólás Aktív témák