Új hozzászólás Aktív témák

  • Csicsóka

    őstag

    válasz kovakovi77 #59512 üzenetére

    Ez a brutális sebesség növekedést több tényező is elősegítette.
    Egyrészt gyors eMMC van a vasban. Ha jól emlékszem junkpod kollégának volt anno egy S905 box aminek siralmasan lassú eMMC-je volt. Alig hozta az SD sebességét.
    Másrészt kiszabadult a rabigából a rootfs. Egy csak olvasható, tömörített Squash fájlrendszer, amit a CE alapból használ, soha nem lehet olyan gyors mint egy rw ext4.
    Az eredeti CE init-ben benne van még mindig (régen kigyomlálhatták volna) egy halom olyan dolog, ami vagy más platform alá való (x86 raspberry) vagy ez a vas ami a CE-vel kompatibilis nem is tud, pld WOL, hálózatról bootolás, stb. Az ext4 kernel initjéből 1000 (1300 soros kb.) sort szedtem ki, ami nekünk ehhez a vashoz nem is kell.
    Maga az init folyamat sokkal kevesebb lépéseket tartalmaz az ext4 megvalósítás miatt, mit az eredeti. Ez a sok kicsi aztán azt eredményezi hogy mindenütt gyorsulást mutat. A régi S905 bőven üti ext4-en az S912-őt amin sima rendszer van. Ez nem csak a boot, hanem mindenütt, a KODI gui, a médiatár, az anyagok indulása, az addonok, pld az HBO GO gyorsabban lép be az adott sorozat könyvtárába, azonnal indít.
    Régi, nem ng boxokra pár parancs, és felmegy az ext4, letölteni is csak a módosított kernelt kell, a többi ott van az SD-n.

Új hozzászólás Aktív témák