Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz nfsu17 #68199 üzenetére

    Értem, amit írsz, de ugye ezeken a boxokon az USB jellemzően egy egérre, billentyűzetre, kis áramigényű dolgokra van kitalálva.
    Nekem az egész dolog nem is a boxok (vagy azért, mert fejlesző vagyok) miatt triviális, hanem azért, mert évek óta foglalkozom routerekkel (is), ahol szintén az USB-vel rendelkező példányok a legérdekesebbek. Ott is sokszor előfordul(t) (és ugye itt nem olcsó kínai, hanem nagyobb nevekről is beszélünk), hogy a router USB portja által biztosított áramerősség kevés volt néhány HDD-nek (nem a HDD kapacitásától függ, hanem a HDD-ben alkalmazott motortól, elektronikától). Ezért is ajánlottuk anno mindenkinek, hogy amennyiben lehetősége van, külső tápegységű USB házat vegyen. Sajnos a gyártók a szabványokat sokszor csak ajánlásnak veszik, és olyan külső USB eszközt adnak el, ami a szabvány által biztosított áramerősséggel nem is működhet. TV-ken (ahogy te is írtad) külön jelölni szokták a HDD csatlakoztatására kijelölt USB portot, ami lényegében annyit tesz, hogy a szabványon felül terhelhető (jellemzően 1 A-el). A HDD specifikációjában egyébként szerepelnie kell az indulási, illetve működés közbeni áramfelvételnek, persze a BOX USB-jére ez nincs megadva.
    Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek a kínai boxok tartanák a szabványt. Elképzelhető, hogy néhánynak az USB 2.0-ás portja még 500 mA-el sem terhelhető, vagy ahogy írtad, az USB 3-on sem tudja az 1 A-t.
    Hasonló példaként említhetnék egy sima hosszabbítót. Ha az pl. 1600W-al terhelhető, annak ellenére, hogy ugyan olyan dugvilla van egy 5000 W-ot fogasztó eszközön, nem valószínű, hogy nem fog leégni az egész...

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák