Új hozzászólás Aktív témák

  • hcw

    újonc

    Üdvözlöm a szakértőket!

    Hardwerek:
    Iphone 6s plus
    Acer Iconia 10 tablet
    Zhiyun Crane plus gimbal

    Alaphelyzet:
    A gimbalt az Iphone-ról tudom irányítani bluetoothon keresztül. Van a gimbalt vezérlő szoftvernek egy követő funkciója, ami a képernyőn kijelölt személy mozgását követi, és a gimbalon levő fényképezőgépet utána fordítja. Erősen aktív kisgyermekek és gyorsan mozgó dolgok filmezésekor rendkívül hasznos dolog, ezért is vettem ezt a fajta gimbalt.
    A követendő személyt az Iphone képernyőjén bekeretezve jelöljük ki. Az Iphone viszont a fényképezőgép vakupapucsába szerelt tartóban van, tehát a gimbalon. Az viszont nem szereti ha lökdösik, ráadásul néha messze is van tőlem. Tehát az Iphone-on a kijelölés nem kivitelezhető. Ezért kell áttenni egy másik eszközre.

    A feladat:
    Az Iphone képernyőjének tükrözése a tabletre olyan módon, hogy a tableten tudjam kijelölni a követendő személyt. (A gimbal vagy egy standard fényképezőgép-állványon van, vagy egy flycam mellényére szerelve, vagy egy testre szerelhető állványon. A tablet is ezekre az eszközökre van felszerelve egy tablet-tartóval, ami egy gégecsőszerű karon van. Tehát teljesen előttem van, a kezem ügyében.)
    Szóval a teljes Iphone képernyővezérlést kellene átvenni Androidra, legalábbis a gimbal szoftverének vezérlését.
    A kamerát wifin keresztül irányítom a tabletről. Ez azért érdekes, mert emiatt át kell kapcsolnom a kamerairányító szoftverre az Iphone képernyőjét tükröző szoftverből, vagyis a kamerairányító szoftvert használom elsődleges szoftverként. (A gimbalon levő kamerát ugyanúgy csak távirányítással tudom kapcsolgatni, mint az Iphone-t.)Tehát amikor átkapcsolok kamerairányításra, akkor maradjon meg a kapcsolat a tablet és az Iphone között, hogy visszakapcsolva gyorsan tudjak új személyt kijelölni a követésre. (Ez színpadi felvételeknél hasznos.)
    Tudom, hogy az Android és az OS nem igazán átjárhatóak vezérlés szempontjából, ezért az Iphone helyettesíthető egy Samsung Note 4-gyel. De az Iphone-nak jobb a követő fókusza, ezért az lenne a jó, ha azt tudnám használni.

    Milyen szoftvereket ajánlatok e feladatok megvalósításhoz?

Új hozzászólás Aktív témák