Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz darvinya #143323 üzenetére

    Nincs MIUI 11 Android GO alapon, semmilyen MIUI nincs Android Go alapon. Még a Redmi Go se MIUI hanem Android Go ami pontosabben egy Oreo Go Edition csak mellé van téve a Google féle appok Go változatai mellé még egy marék MIUI app (Mint Browser, Mint Launcher, MIUI File Explorer..)

    De van menü arra amit keresel csak nem látható MIUI alatt: Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, Android (nem MIUI) app akkuoptimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták). Egyébként Activity Manager app-al is elérhető vagy a Quick Shortcut-al is elérhető az a "sima" Android app akkuoptimalizálás menü, csak a csilli-villi MIUI SystemUI beállításokból lett kihagyva, nyilván nem véletlen. A gond inkább az lesz, hogy az Android a "sima" Android app akkuoptimalizálás menüben amiket beállítasz azt legközelebb restartkor a MIUI reset-eli kénye-kedve szerint, úgy rémlik talán a MIUI optimalizálás kikapcsolásával ezt már nem csinálja (MIUI 8..9-ban pl volt még külön MIUI memória optimalizálás is) de régen még az se volt elég.

    Ahogy this is life is írja ami még van, az az automatikus indítás engedély (nem csak a bootolás utánra vonatkozik..) + a más programok általi indítás engedély + háttérben futás.. ez mind MIUI gyíkság hogy ha minden de minden ki van iktatva ami arra van kitalálva hogy sok-sok szabad memória legyen akkor talán nem fogja bezárni.

    A nincs installer-re visszatérve: gyors Google szerint lehet nálad valami app ami beül mint installer és az nem tud mit kezdeni az APK-val. Pl. ahogy itt vagy itt tapasztalják. Egy logcat megmondaná azonnal, de érdemes lenne szétnézni a telepített appok közt hogy nincs-e hasonló telepítve (APK analyser, Amazmod, valami). Esetleg a MIUI-s beállítások közt a telepített appoknál jobb fent a menüben az alapértelmezett appoknál van egy lista hogy milyen appot nyisson meg a rendszer egyes weblapoknál / filetípusoknál, hátha most ott neked ez is listázva van.

    Megj: A MIUI gyíkságja ez a free RAM fetisizmus, ezzel alapvetően vagy megbarátkozol vagy nem. Rendszerszinten ez az egészet (a már említett Android lmkd mellett) az mcd (memory control daemon) nevű daemon csinálja a MIUI fejlesztéseként valamint a bedrótozott Biztonság nevű app jön még emellé (LBE által írt Security appra alapul és össze van mosva az LBE Privacy-vel (ez a MIUI-s engedélykezelő app) meg a CleanMaster-el meg az optimalizálójukkal/gyorsítójukkal meg a vírusírtójukkal (AVL/Tencent/Avast adatbázissal tud dolgozni), nem tudom ismered-e a céget, egyébként a Parallel space-t is ők jegyzik és ezt használják a MIUI-kban is dual app-ra, meg a Second Space-hez ők adják a megoldást ha jól emlékszem). A világ más részein szó szerint megőrülnek azért hogy az appváltóban minél több free RAM-ot mutasson a készülék, mindegy mennyi RAM van benne. Persze elsőre jól hangozhat csak ez nem Windows, a file cache pedig egy nagyon jó dolog.. az LKM küszöbszinteket legtöbbször alig éri el a rendszer de a MIUI okoskodásai már góráltatják is kifelé a memóriából a folyamatokat is (alacsonyabb oom_adj_score, cache kategóriába sorolt appokat hamarabb csap ki) meg a file cache-t túl hamar szabadíttatják fel hogy minél több fel nem használt maradjon. Szerintem nettó rossz megoldás az egész. De ez vastagon nem az AOSP forrás és nem is a Google hibája.

Új hozzászólás Aktív témák