Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    A következő problémába futottam és nem tudom hol lehet a hiba. Remélem lesz itt aki tud segíteni.
    Laptopomon linuxot használok (a telefonon pedig természetesen android van :) )
    Az utóbbi időben az általam használt ES File Explorerrel ha megnyitom a laptop megosztott mappáját akkor azt vettem észre, hogy ha ékezetes mappából akarok másolni akkor azt failed üzenettel nem hajlandó végrehajtani (pl Zenék mappából).
    Érdekes, hogy egyébként az ékezetes mappa és fájl neveket jól jeleníti meg, csupán mésolni nem hajlandó őket. Továbbá nem csak az ékezeteseket hanem a speciális karaktereket tartalmazóakat is mint pl az alulvonás.
    Eleinte azt hittem, hogy az app-ban történt változás de miután ma kipróbáltam a Solid Explorert, amiben ugyanígy nem másol az ékezetes mappákból (spec. karakter stb stb) rájöttem, hogy a linuxban van valami gixer, ami pedig az ubunturól LMDE-re váltás óta történhetett. De mi?
    A netet bányászom, de nem találok erre infót, azért is írtam ide. Hátha itt lesz aki egyszerre használ (és nálam jobban ért hozzá) linuxot, androidot és még a sambához is ért.

    Annyival lehet közelebb is kerültem a megoldáshoz, hogy a Solid Explorer a következő hibaüzit adja: Error: jcifs.smb.SmbAuthException: Access is denied.
    ami viszont valami java-s hibaüzenet, tehát lehet mégsem a linux oldalon van a bibi.
    Már nem tudom hol és mit keressek, hogy meglegyen a megoldás :(

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák