Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • myckey

    veterán

    válasz Essejó #53007 üzenetére

    Ismerem ezeket az oldalakat, csak mostanság nem lépek be.
    DB Super idején nagyon rajta voltam az egyiken...van egy raklap hsz a db topicban, ott.

    Hajrá, én is csapatom az alkalmazást, másik 5-6 nyelvet etc... ángluson :R

    [ Szerkesztve ]

    "Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

  • coco2

    őstag

    válasz Essejó #53007 üzenetére

    Ha most tanulod, és kezdésnek valami egyszerű kell, én magam például a képregényeket használtam arra. Van egy kézreálló szótár programom, nem utolsó sorban az könnyített legtöbbet.

    A Duolingo-ról az én megfigyelésem, hogy gyanúsan könnyű eseteket sorakoztat. Nem életszerű. A gyakorlati élet fele annyira nem letisztított, és amikor azzal szembesül valaki, jönni fog a leblokkolás. Ha a nyelvtani alapok megvannak, utána én hagynám azokat a dícsérve-tanító alkalmazásokat a fenébe, és valós gyakorlás után néznék. Ha nem képregények, akkor YT-n valami csatorna, amit tartalomra szívesen nézel. Van melléjük Google-minőségű felirat (kicsit vacak, de hallás után kiigazítva elég a történések követéséhez).

    Ha a magyarított beszerzési forrás neked elégséges, ám maradj annál. De becsülni lehet a napjait, meddig leszel vele elégedett. A fordítások magyarra cudar sok idő, és ha éppen nem tetszik az az anime, feleslegesen vártál fél lábon állva.

    Japánul tanulni nem sámli, de bármilyen kis zseni a lányod, neked esetleg át kellene gondolnod, hogy jó ötlet-e hagyni? A japánt a japánok maguk évtizedig tanulják (írásjelek), és ők szövegkörnyezetben élnek. Ha a japán világnyelv lenne, azt mondanám, oké, de nem az. Ha tényleg annyira érdekes kultúra lenne, talán indok lenne, de nem az. Ha a családnak üzleti kapcsolatai vannak abban az irányban, akkor nyilván okés. De ha az nincs, és mindössze csak "exotikum", annak csalódás lesz a vége, és temérdek sok jobb sorsra érdemes idő végzi majd kukában. Ha az angol már annyira megy a lánynak, hogy még másik nyelvet tanulna, én a francia felé irányítanám. Mert az a másik világnyelv.

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák