Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Ugyan nem a topik témája (bár fogjuk rá, hogy nem tudom, hogy Macen hogy működik, úgyhogy valahogy mégis :D), de ha már az adattárolásról van szó, és láthatólag ti értetek a NAS-okhoz, tőletek kérdezem, hogy milyen RAID rendszerben kellene kialakítanom?

    Jelenleg úgy néznek ki nálam a fontos dolgok (dokumentumok, emlékek), hogy Dropboxban tárolom őket, és a backup a Proton Drive. Volt egy 2 TB-s HDD-m is, amin szintén fent voltak, de ez pár hete megadta magát (nem ejtettem le, sima fájlművelet közben magától dismountolt és azóta nem tudom semmilyen gépen sem felcsatlakoztatni).

    Mivel ez a külső HDD-zés amúgy sem egy atom biztos megoldás (nem feltétlen egészséges egy mozgó alktatrészes eszközt napi szinten táskában hordani, pakolászni stb), ezért arra gondoltam, hogy beszerzek egy NAS-t. Eddig annyi infóm volt, hogy van valami RAID rendszer, viszont ahogy látom, ez is egy mélyebb téma. Körülbelül 4 TB-nyi tároló rendszer elég lenne nekem egyelőre, viszont nagyon fontos lenne, hogy semmiképp se szálljon el az adat egyszerre a két HDD-ről. Most logikai sérülésekről beszélek, nyilván egy lakástűz már más téma, de amiatt mindenképp megtartanám a Dropboxot is.

    Adná magát az iCloud, de ahogy nézem, az nem igazán erre való, Windowsos környezetből (a velem egy háztartásban élő személy egyelőre nem akar Macre váltani) macerásan használható. Vagy ti még mivel egészítenétek ki a fontosabb adatok védelmét? Még olyasmire gondoltam, hogy egy külső HDD-re x időközönként teljes backupot csinálni, és bedobni a fiókba a szüleim házában. Mivel másik országban élnek, kicsit macerás, de amúgy is X időközönként látogatom őket, szóval meglenne a backup schedule is. :D

    “A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

Új hozzászólás Aktív témák