Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • instantwater

    addikt

    válasz Imy #112048 üzenetére

    DevOps. Napi szinten használom a vscodet 4 oszloppal: fájlok, kód, teszt, terminal.
    Ez a mostani 15 colos Dellen eléggé kompromisszumosan fér ki.

    Emiatt egyrészt kell a 16os, leginkább akkor amikor néha hosszabb időre elutazok, és onnan dolgozom, ahol nincs velem a 32 colos 4k monitor.
    Ezért a hordozás nem gond, sőt, pont akkor kell a nagy kijelző amikor nincs rákötve a nagy monitor.

    Másrészt nekem alapjáraton közel 16 gigát eszik, ha csak megnyitok mindent ami kell. Ha elkezdek dolgozni, akkor könnyen felmegy 20 giga környékére. Ha emellé még nyomok egy Dockert ami fixen foglalja a memóriát, mondjuk 8 gigát, akkor már a 32 közelében járunk.

    Leginkább a chrome és az arra épülő electron appok amik zabálják a ramot. Vscode, slack, youtube/music mindig nyitva, és mivel egész nap Node.js ra épülő TypeScriptben írom az AWS Lambdákat, vagy CDK definíciókat szintén TSben, így nagyon fogy a memória.

    Akkor még nem beszéltünk arról, ha esetleg nagyritkán valami miatt x64-et vagy akár csak egy win/linux on armot kellene virtualizálni, aminél a beugró minimum újabb 8 giga ram.

    És akkor még a debuggert el sem indítottam ami szintén boldogan megeszik egy rakás memóriát.

    El sem tudom képzelni mi lenne, ha JAVA alapokon fejlesztenék a szintén JAVA alapú IntelliJ csomaggal.

    Szerencsére frontendet nem csinálok, az is zabálná még a ramot dev módban.

    Illetve fontos megjegyezni, hogy az operációs rendszer nem engedi 100%-ig felmenni a memóriahasználatot, és jóval korábban swappolni kezd.

    Ezért a 16 egyértelműen kevés, a 32 is még határeset lenne, és ennyi pénzért nem akarok szűkölködni az erőforrásokban. Vételárban kb 10% van a 32/1T és a 64/1T között, és ezek közt félúton van a korábban említett 64/512, ami elég ritka modell lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák