Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Farcsy

    tag

    válasz Farcsy #988 üzenetére

    vlc-hez kérhetek egy linket?...ha nem lenne gond...apple.com -on találtam vlc ket...de onnan melyiket szedjem? van több változata neki :S

    [ Szerkesztve ]

  • Gordiann

    őstag

    válasz Farcsy #988 üzenetére

    Xp- telepítésnek egy külön módja van.

    Van a Boot camp nevü prog. Ez benne van alapbol a leopard-ban. A tiger-ben nincs, és nem is telepíthető. CSak leo-val megoldható.
    Elinditod a boot camp assistant-ot osx alatt. Kell írni egy driver CD-t, ami a win telepítés után kulcsraakész formába hozza a települt rendszert. (a felugró menüpontok ezt felkínálják, csak elő kell készíteni egy üres cd-t.) Fontos, hogy csak angol nyelvü, nem összevissza machinált, hanem csak a kiadott WInXP telepítő cd müködöképes a driver csomaggal. A telepítés során le 2 részre kell osztani a winchester-t. Egy particio (ntfs, vagy fat32) a win-nek, és egy az osx-nek (ez már megvan, csak kisebb lesz.)
    Fontos továbbá, hogy miután leválasztottad, és megformáztad OSX alatt a win részére a particiot, és újraindul a gép a win telepítőben már nem szabad még formázgatni, hanem a meglévő particióra kell telepíteni a meglévő filerendszer használatával.

    És nem győzöm hangsúlyozni: beszeljukmac forum ;)
    Ott is a keresőbe beírod, ami kell, és kihozza a hozzá kapcsolódó topic-okat. Vagy ha nem találsz, akkor nyitsz egy újat, és felteszed a kérdést. Nagyon nagy az esély, hogy a felvetült problémával már többen is találkoztak, és megkérdezték. Ez főleg a kezdetekkor igaz, amikor még nincsenek kirívó igények, egyedi problémák, hanem leginkább általánosak....

    Fontos bill kombinációk:

    bootoláskor az "alt" bill nyomva tartásával lehet kiválasztani, hogy miről boot-olsz. Ha telepítve van a win, akkor is ezzel lehet kiválasztani, hogy melyik induljon.
    macbook "egér" gombja gépbekapcsoláskor nyomvatartva kiadja a bennlévő lemezt.
    meg még van néhány, amit nem használok, így nem is tartom fejben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák