Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz gyapo11 #964 üzenetére

    Mi legyen a 25 Ohm? Én izzókat szoktam használni, pl. 12 V 5 W-os izzó elég közel van. A hidegellenállása miatt kicsit beleharap a tápba csatlakoztatáskor, de ennek itt nincs jelentősége, a stabilizátor védi magát, ha az arduino resetel az most nem érdekes. De pl. egy 1500 W-os vasaló, vízforraló is 35 Ohm, 2000 W-os 26 Ohm. 12 m 0.1 mm átmérőjű rézvezeték 25.9 Ohm, szóval sokmindent föl lehet használni műterhelésnek.
    De akár egy áramhatárolós tápegység is megteszi, aminek a bemenetére kötöd az 5 V-ot, rövidrezárod a kimenetét, és addig emeled az áramkorlátot, amíg éppen 200 mA-t vesz föl.

    A tanulással kapcsolatban javaslom az EWB-t vagy más áramkörszimulátor programot, amikkel alkatrészek forrasztgatása (és tönkretétele) nélkül lehet vizsgálni a működést, virtuális műszereket, szkópot lehet rátenni, minden paramétert változtatni és figyelni az eredményt. Hővizsgálatokra pont nem jó, de áram, feszültség, frekvencia egyszerűbb kapcsolásokra tökéletes.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák