Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz ZTE_luky #8013 üzenetére

    "ha arduino rendszeres ez is meg az is , akkor nem ugyanolyan írt kóddal működik?"
    De, az alapvető dolgok ugyanazok, mert arduino ez is, az is. Viszont az egyes kontrollerek mások, ezért ha akarja az emberfia, akkor kihasználhatja a specialitásait. Az eredeti arduino "szabvány" definiál egy csomó függvényt, konstanst, amit ha valaki illeszt az arduinoba egy másik kontrolleres lapot, azokat "kötelező" megírni rá. Viszont azokra az újabb tulajdonságokra, amik az eredeti arduinóban nincsenek, arról nem szól a fáma, hogy azokra mit írjunk meg. Az ESP32-nek van néhány újdonsága, pl. az úgynevezett RMT (remote controller), ami ennél a kontrollernél jelent meg, és a WS2812-höz nagyon jól jön. Na, én ezt a spécit használtam élvezkedésként.
    "gondolod hogy ehhez a kis rendszerhez szükség lenne az enyémnél komolyabb kontroller kell?"
    Én úgy tippelem, hogy elegendő a nano is. Csupán azt mondom, hogy a FASTled programot nem használtam, abban nem tudok tanácsot adni, hanem majd azok, akik ismerik.
    Egyébként azt hiszem, egyre kevesebben használják a régi lapokat. Ezt abból gondolom, hogy az elfekvő nano készletemből úgy gondoltam, áruba bocsátok párat, hátha jól jön valakinek, amit én nem használok. Hetekig hirdettem itt, de nem kellett a kutyának se, végül egy valakinek kellett egy darab 500 Ft-ért. Le is vettem a hirdetést, mert ennyi pénzért a macerát se éri meg. Ellesznek a fiókban a többi kacat között. Pedig egyszerűbb dolgokra valóban jó, csak aki MOST vesz lapot, az már korszerűbbet vesz, mert alig drágább

    [ Szerkesztve ]

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák