Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz utánvétel #8742 üzenetére

    az g szabvány csak névlegesen tud 54 mbit/s sebességet, a jellemző - valós - átvitel ~ 20 mbit/s! link
    az ar5007eg wifi modul egy sima g szabványos router mellett csak azt a ~ 20 mbit/s sebességet tudja, de például super-g kiterjesztéssel bíró (atheros chipset) router párosítással kihoztam már belőle 28 mbit/s átvitelt is - de ez a maximum!
    milyen router szolgálná ki? mert ha n szabvány tudó router az, és b/g/n mixed módban van, és a többi hozzá csatlakoztatott notiban n szabványos wifi modul van, akkor még szép, hogy azok tudják a 25 mbit/s sebességet!
    ha csak sima g szabványos router wifi jeléhez csatlakozik az ar5007eg wifi modul, és van némi távolság, valamint fal(ak) is van(nak) közben, akkor simán előfordulhat, hogy csak 10 mbit/s sebesség megy át a maximális ~ 20 mbit/s sebeségből!
    ja, és ha a router más kiterjeszéssel bír, mint az ar5007eg wifi modul, akkor előfordulhat (sőt...), hogy marad a sima g szabványos ~ 20 mbit/s sebesgű átvitel, hiszen a két fél kiterjesztési képessége nem találkozik! ha viszont a másik próbált notiban lévő modul meg kezeli a jelenlegi router kiterjesztését, akkor az valamivel gyorsabb lehet, mint az áltlalad problémásnak vélt modul!
    az ar5007eg wifi modul az általa kezelt kiterjesztést nem kezelő router esetében érzékeny a frekvenciákra, próbálj meg játszani a wifi csatornákkal, nekem például az alsóbb szegmensben jóval gyorsabb az átvitel, mint az alap 6 vagy feletti csatornák esetében!

Új hozzászólás Aktív témák