Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabex

    őstag

    válasz imis #775 üzenetére

    Azt szerintem nem is fogod tudni, mert biztonsági okok miatt van így kitalálva szerintem, mert ha valahonnan összeszedsz egy crypto vírust, akkor az összes adatodnak annyi a NAS-on, így pedig csak az adott mappának amit éppen felmappeltél. Utánajártam, de sehol sem találtam választ rá, és ezért írtam direkt mailt egy asustor-nál lévő mérnőknek aki korábban segített nekem egy másik kérdésben. Személy szerint én úgy használom, hogy a Hálózati helyeknél ugye látom a teljes NAS mappákat (amiket engedélyeztem persze) és ha megnyitom, akkor tudom használni amelyik mappát éppen csak szeretném. Csatolok egy fotót amin láthatod a példát, illetve látszik egy Z meghajtó is ami a Home folder a Nas-on, de azt csak próbaként hoztam létre, törölni fogom. Igazából a kettő egy és ugyanaz, szinkronizál úgy a Z meghajtóval, mint a sima mappával is, tehát useless számomra a csatolás, ezért nem is foglalkoztam vele korábban.

    (#774) jaroslav: Pipo76 tökéletesen megválaszolta :) Annyit tennék hozzá csak, hogy a portok változtatása ellenére is néha be tudnak találni, ha lefuttatnak egy port scan-t az ip címedre, de ez ellen is lehet védekezni, ha a router vagy a szolgáltatói modem amit router módban használsz tudja a funkciót.

    "The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

  • Csabex

    őstag

    válasz imis #775 üzenetére

    Közben válaszolt is a kontaktom az Asustor-tól, idézem:

    "I am really sorry that it is not possible to make all the NAS folders into one single network drive.There is no mapping to the root volume. Root volume contains various system directories that, if accessible, could compromise the security of your data if damaged. By default, there is the Home folder, tied to your account, and viewable by you only, Public, which is accessible by anyone on the network and Web, which is for web server data. Feel free to ignore any of the shared folders and make your own if you just want a centralised storage area. Also, Windows doesn't allow for the root to be mapped as well."

    "The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

Új hozzászólás Aktív témák