Új hozzászólás Aktív témák

  • markussandor

    senior tag

    Sziasztok, nem hagy nyugodni a Krupsom által főzött kávém íze, ezért megkérdezem a tőlem tapasztaltabbakat, hogy mi befolyásolja a kávé ízét? A beüzemelés után kb az első két hónapban isteni finom kávét főzött a masina, azóta viszont eltelt 4 hónap, és a közelében sincs. A frissen bontott kávé első főzete sincs olyan finom, mint az elején a 25 dkg-os töltet utolsó főzete...
    Havi átlagban 40 adagot főzök, ez szerintem lópikula, minden főzés után elvégzek egy tisztítást, így a csőbe nem szárad bele a maradék kávé. Ezt szemrevételezve sikerült teljesíteni. Kipróbáltam mindhárom őrlési fokozatot mindhárom főzési hőfokkal kombinálva eddig öt féle kávé babbal. Volt közben egy vízkőmentestítési program is, főzőegység tisztítást még nem kért a gép. Levettem a tetejét, hogy belenézzek a főzőegységbe, tökéletesen tiszta, nincs égett kávé (se más) lerakódás a henger falán, se a szűrőn.
    Akkor mégis mi a fene baja lehet?
    Jómagam tejjel és tejhabbal keverve iszom, így nem annyira gáz, de rendesen szégyellem magam, ha vendégnek kell egy presszó kávét főznöm...

Új hozzászólás Aktív témák