Új hozzászólás Aktív témák

  • andrasferenc

    tag

    Én a Saeco Minuto HD8671 automatához kezdetektől fogva Philips Saeco vízszűrő patront használok. A vízkőtlenítést is a Philis Saeco vízkőtlenítővel végzem el. A kávéautomata 5 éves. Eddig nem volt problémám vele. Vagyis egy volt/van, hogy a két csésze egyikébe egy hajszálnyival kevesebb kávé folyik le. Érdeklődtem más felhasználóknál is. Ez előfordul. Nem ritkaság. Pedig a készülék vízszintbe van helyezve.
    A vízkőtlenítést akkor végzem el, amikor kijelzi a készülék. Ugyan lágy víz van felénk, de én a 4-es kemény vízre állítottam be a gépet. A vízszűrőt is akkor cserélem, amikor az erre vonatkozó kijelzés megtörténik. A vízszűrő patron esetében a „B” a kemény(normál) beállításon van, vagyis a gyári beállításon.
    Hetente a központi főző egységet kiveszem és folyó víz alatt megtisztítom. Havonta „Oxett A2”-es szilikonzsírral a kezelési útmutatóban megadott helyeken bekenem. (Ez a szilikon zsír „élelmiszer barát”. Egy tubus (60 gramm) évekig elég és megfizethető áru.
    Korábban is volt egy Saeco kávéautomatám. Nem a gyári kellékeket használtam. A kazánja kilyukadt.
    Napi 6-8 adag kávét főzök le. Kb. havi 2 kg kávét használok el.
    A kávéautomata belső szerkezete tele van „zegzugokkal”. Mivel élelmiszer ipari termék, csak minőségi szereket használok. Való igaz, a gyári ápolószerek nem olcsóak. De ha azt nézem, hogy minőségi kávét akarok inni, akkor jó karban kell tartani a készüléket. Külön féle, nem gyári szerekkel többet ronthat az ember, mint használ. 5-6 ezer Ft/kg áru kávé esetén nem szabad, hogy pénz kérdése legyen a megfelelő karbantartás.
    Én a desztillált víztől óvakodnék. Szerintem nem egészséges a fogyasztása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák