Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • L.Edit

    tag

    válasz ProNoob #38 üzenetére

    PC-nél minden be van áldozva a kompatibilitás és az energia igény csökkentés oltárán. Szóval vesztett pozícióból indulunk ha performance a cél, és nem csak a bencsmárk által mért.

    És lehet, hogy én ülök fordítva a lovon, de ahhoz, hogy optimálisan működhessen egy processzor, ahhoz a fizikai környezetét kell hozzá idomítani. Majd ha ez adott, onnantól van értelme ismerkedni a kapcsolókkal, és a mögöttük lévő mechanizmusokkal, hogy a use-case-re lehessen szabni a működést. Ha ügyes voltál a processzor kiválasztásánál, akkor ezekkel a kapcsolókkal erőszakot sem fogsz/kell tenni rajta, így Te is és a processzor is ténylegesen jól érzheti magát.

    Z-s alaplap általában előre fel van ütve beállításokkal, amit valaki jobbnak gondolhatott az adott processzorhoz és egy auto/default kapcsoló állásal sem biztos, hogy nem valami okosított értéket fog takarni, tehát a processzornak optimális, - itt nevezzük ezt kiinduló állapotnak, referenciának - is nehézkesebb vele megtalálni.
    Referencia nélkül, meg igen nehéz eldönteni hogy ártottunk vagy használtunk-e egy-egy beállítás módosításával a működésnek.

    Az az igazi, amikor a kör végén egy-egy osztással feljebb és lejjebb is ki tudom próbálni pl.: egyesével a feszültség beállításokat, és általa könnyen indikálható, hogy az általam kiválasztott érték volt az optimális. Csak aztán érdemes a processzornak optimális setup (referencia) és az oc setup között váltogatva használni a gépet huzamosabb ideig, és akkor kiderül, hogy milyen anomáliákat sikerült jószándékú ténykedésünkkel előidézni és objektívebben mérlegelhető válik annak az eredményessége is.

    Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.

Új hozzászólás Aktív témák