Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    válasz kenwood #42027 üzenetére

    Ha nem vagy biztos a dolgodban, bízd szakemberre!
    Azért némi támpont:
    A földelés itt nem játszik, mivel ez a készülék nem igényli. A lámpa lehet földelt, de azt már a felszereléskor megkapta.
    Ha 1, ha 3 fázisod van, a nulla a közös pont. Ehhez képest van 230V 50Hz bármelyik fázison. Mivel ennek csak 1 kell, megint nem nagyon tudsz mellélőni.
    Ha megnézed a vezetékeket, az is lehet, hogy a konnektortól vitte tovább a fázist (fekete v. barna vezeték) a szerelő. Köthette úgy is, hogy az adott helység van külön áramkörön, meg úgy is, hogy a világítás és a konnektorok...de nem oszt nem szoroz.
    Itt az a kérdés, hogy a 2 nulla bekötési pont csak azért van rajta így, mert kényelmesebb a bekötés és amúgy belül össze van kötve a 2 pont (simán lehet), vagy valóban nullát is szakít? Ez utóbbi esetben úgy köthető be korrekten, ha a lámpa nulla és fázis közé van valahol kötve. Ezt lehet úgy, hogy a kötésdobozból lehúzod a kapcsoló dobozába a szükséges plusz vezetékeket, és persze ezt átkötöd fent. Vagy a lámpához rakod, ahol minden adott az ilyen bekötéshez és csak a kapcsolónál kell zárni a fázist a kapcsolószállal.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák