Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz FattyDove #45034 üzenetére

    Ez egy részben valós, de mára gyakorlatilag érvénytelen tényeken alapuló városi legenda.
    Főleg telefonoknál hülyeség nem rajta hagyni, mert akkor a semmi, vagy a ~10 0%-ot fenntartó csepptöltés helyett normál alvó állapotbeli merülésen megy keresztül ÉS amit így merül, azt később vissza is kell tölteni legközelebb, tehát kopik az akksi ahelyett tényleges merítés/töltés ciklussal ahelyett, hogy üresen járna vagy csepptöltődne.
    Tizen, inkább huszon évekkel ezelőtt még egyrészt előfurdalhattak buta/gagyi töltésvezérlők, amik túltölthették kicsit az akksit fenntartó csepegtetés helyett (ami tényleg árt neki), illetve sokkal elterjedtebb volt a nikkel, mint a lithium, és azt időnként ki kellett sütni és teletölteni ahhoz, hogy hosszú távon ne csökkenjen az effektív kapacitása (jobban, mint a premanens öregedése) "memóri effekttől". Illetve időnként a lítiumos akksinak is kell üreshez közeli merítés és koppig töltés ahhoz, hogy kalibrálja magát a "digitális akkumulátor", amiből a becsült maradék kapacitást / üzemidőt saccolják a gépek

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák