Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz DigitXT #16026 üzenetére

    "Amúgy ez a "fluorescent" tuti?:B Ránézésre nekem ilyen energiatakarékos izzónak tűnnek, amiknek általában
    gyér a fénye."

    Mert azok is, csak napfényre hangolt spektrummal. Ami jó bennük, hogy nem termelnek akkora hőt mint egy halogén reflektor, így nem sülsz meg mellettük másodpercek alatt. Persze ezek is melegszenek, de sokkal kevésbé. Egy armatúrába több (4-5) darabot kell tenni, úgy hatékonyak.

    Rendben, akkor lekattanok a lmgtfy-ról: köszönöm a visszacsatolást! :)

    "Viszont nem akarok 25-50K-kat kifizetni egy-két fotóért, amikor van rá sansz, hogy kb. egy nagyságrenddel többet is meg kéne csinálnom a jövőben."

    Nem tudom, konkrétan hány képről van szó, de általában a tárgyfotózások ára a darabszám függvényében változik: miné több darabról van szó, annál kevesebb a per darab ár. Persze ésszerű keretek között: a darabokra egyenként ráfordított idő mennyisége is meghatározó tényező, hogy mennyire könnyű vagy nehéz az adott tárgyat a megrendelő igényei szerint megörökíteni. ;) Ezzel arra akarok kilukadni, hogy ha egyben viszitek el az összeset és elég nagy a darabszám ahhoz, hogy megmozgassa a fotós ingerküszöbét, akkor olcsóbban is kijöhettek, mint ha bevásároltok és menet közben kezded megtanulni a reprózás fortélyait. ;) De persze Te tudod, ha mindenáron shoppingolni szeretnél, akkor nem gátollak meg benne. ;) :))

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák