Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz orbano #1012 üzenetére

    Nejlonzacskó több régetben, vagy vékony fehér papír a vaku elé. Papír esetén érdemes kakaóra csavarni a vaku fényerőt.
    Hogy konkrétan az FZ-4-en milyen hatása lesz azt nem tudom de beépített vakukkal be szokott jönni ez a trükk. Ha a vaku nem az obin át méri a távolságot az szívás mert akkor bármit elé teszel, leveszi a fényerejét. Viszont akkor meg meg lehet játszani, hogy csak a távolságmérő elé teszel valamit, így a vaku fénye nagyon kicsi lesz, derítésnek talán elég.

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

  • j.bravo

    addikt

    válasz orbano #1012 üzenetére

    A makrós topikban BEE mester mutatott pár ügyes diffúzort...

    [link]
    [link]

    Még pár hasznos észrevétel/ötlet pitman mestertől BEE hsz-ére reagálva, ugyanazon topikban:
    [link]

    BEE szalagos megoldását én a karácsonyi családi összejöveteleken alkalmaztam, jóval hatékonyabb volt mint vártam. Hogy kevesebb vakufény ''vesszen el'' de ugyanúgy a sima szembevakuzásnál diffúzabb legyen, fenthagytam a matt szalagot és hátulra tettem még egy fehér lapot (a gép lcd felőli oldalára), ami a szalagról hátrafelé visszavert fény visszaküldte előre (de már szórva).

    Hydra SR:
    Ha jól tudom (a tévedés jogát fenntartom), az s5500-zal ellentétben, ahol külső vakufénymérő van (ez az egyik hasznos dolog, amiben jobb az s5600, ott mintha TTL lenne), az FZx stb a lencsén keresztül méri a fényt, ha méri.
    Ha valóban TTL, akkor a diffúzoros trükk bejöhet (külső vakufénymérővel is, de ott nagyobb szívás, én az s5500-zal anno fel is adtam).


    [Szerkesztve]

    Whatever.

Új hozzászólás Aktív témák