Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    Sziasztok!

    Arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet a gond a géppel. Windows 8.1 van rajta, a hibernálás meg egyéb energiatakarékos marhaságok a monitor kikapcsolásán kívül ki vannak kapcsolva.

    A hibajelenség: ha éppen változik a kép (ezt megfigyeltem, hogy mindig ekkor történik valami, ha menüben scrollozok le-fel stb..), akkor egyszerűen belefagy a gép az állapotba.
    Az automatikus újraindulás is ki van kapcsolva és nem kapok kék képernyőt. A routeren keresztül látszik, hogy nem igazi fagyásról van szó, mert van hálózati forgalom (ha pl. éppen letöltök valamit és közben fagy meg), látom a másik gépről, sőt a hálózati megosztásaimat is el tudom érni. Az egeret tudom mozgatni, de ezenkívül SEMMI nem működik, semmilyen billentyűparancsra nem reagál, holott látszik, hogy a HDD visszajelző led egy pillanatra felvillan, mintha dolgozna a gép, de pl. feladatkezelőt vagy ctrl+alt+deles menüt sem nyit meg. Általában a resetelés megoldja, de ebben az a borzasztó, hogy bár nem túl gyakran, de mindig a legváratlanabb helyzetekben fagy meg.

    Még annyi, hogy kontrasztos témát használok, mert szarul látok és csak így lehet valamennyire testreszabni az ablak színeket meg egyebeket.

    Néha olyat is csinál, hogy ok nélkül világosra változik a kép pl. ablakváltáskor és mintha széjjeltöredezne a kép, aztán ha átváltok másik ablakra megint, akkor megjavul. Erről szerintem még screenshotot se tudnék csinálni, max. lefotózva lenne hiteles.

    A videokártya kb. 1 éves. De az tuti, hogy max. 2 éves lehet, de inkább másfél. Friss, új vásárlás volt nem túl régen.

    A táp hibája lenne? De akkor nem merevre fagyna az egész? Tápdöglődéskor nálam mindig az történt, hogy vagy el se tudott indulni a gép rendesen, mert folyton újraindult vagy lefagyott az egész kék képernyő nélkül és tényleg semmit nem tudtál csinálni, még az egeret mozgatni sem.

Új hozzászólás Aktív témák