Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    Sziasztok!
    Adott egy tbao r3 mini pc amd ryzen5 5500u procival, a gondom az, hogy xpenology telepítés nem a megszokott módon zajlik, pontosabban félúton abbamarad. Pendrive vagy ssd a boot eszköz, betölt, majd semmi sem látható a hálón, nem találom sem a kijelzett ip-n, sem mással máshol.
    Win11, rockstor, omv, freenas megy, ubuntu server + casa os megy, openwrt már nem akart annyira, betölt, de belépni nem tudok a kijelzett ip-n, a viselkedés kb hasonló... Másik böngészővel ugyanez, másik géppel másik routerrel, másik kábellel ugyanez. egy tök új hálótt összerakva egy routerrel is ugyanez történik, szóval az eszközön belül valami miatt nem indulnak el a dolgok.
    Hálókártyák mennek, 2 dv i226v van benne, de van egy usb2 lan adapterem r8152-vel, az is megy. Gondoltam bios lock, vagy valami más, kértem az eladótól (geekbuying) biost, csináltam rufussal freedos boot pendrive-ot, mappába betettem a rom fájlt, és képtelen vagyok a pendrive-ról bootolni, a bios látja, uefi-legacy boot között nincs különbség, secure boot és quiet boot is ki-be kapcsolva, nincs különbség. Bootol, majd belép a biosba, mint ha ott se lenne az eszköz. Egy 60GB-os sata ssd-re freedos-t téve se történik semmi, ami bios van fent, 2.22.1282 a száma, a bios egy ar5000-mi2.rom nevű 16MB- os fájl...
    Na ilyenkor mit tegyek?

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák