Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atos23

    senior tag

    Segítsetek, mert meghülyülök, még jobban.

    Informatikus, programozó vagyok, tiszta, és vírusmentes a W7 X64 gépem :) A napokban kapott a gép a szokásos áprilisi Win update csomagból, és kapott pár napja egy SQl Server Express 2012-t.

    Minden eredeti a gépen, frissen.

    Észrevettem, hogy a Java-m nem működik (a futtató környezetről van szó). Próbáltam frissíteni, de ezt írja:

    Leszedtem az összes régi Java Jre és Sdk verziót, CCleaner, kézzel Temp takarítás.

    Továbbra sem megy fel sem a Jre, Sem a Jdk 7, sem az X64, sem az X86. Próbáltam feltenni a 6-os verziókat, az sem. Illetve a Java 6 23 és 26 felszalad, de a Java sem az Online Verify-n, sem a programokon belül nem érzékelhető.

    A cab file-t megkerestem, sértetlen, és a helyén van. Nem használja semmi.

    Ha a kibontott *.msi telepítőfájlból futtatnám a telepítőt, hiányolja azt a cab fájlt, ami egyébként ott van.

    Neten írnak hülyeségeket, hogy a vírusvédelem akadályozza meg a telepítést, de ez sem helytálló. Gyakorlatilag minden netes supportot kipróbáltam. Rendszer visszaállítási pontom nem volt.

    Valaki találkozott ezzel? :) :R

  • Atos23

    senior tag

    Sziasztok!

    Sajna a nyomtatós topikban nem jött válasz, így megpróbálkoznék itt. Egy HP Laserjet 1015 javításában szeretnék tanácsot kérni.

    A készülék azt csinálja, hogy nyomtatás közben a fixáló fólia és a Pressure Roller között megakad a papír, illetve azon a részen elkezdi félrefordítani a papírt. Eközben a papír maradék része a toner mögött felgyűrődik.

    Szétszedtem, a fixáló fólia és a Pressure Roller sértetlen. A megfelelő helyeken megtisztítottam, szilikonzsírral megkentem a forgó tengelyeket.

    Sajnos ezután is megmaradt a hiba, viszont egy érdekes dologra rábukkantam. Amennyiben a nyomtató külső burkolata teljesen le van szedve (oldalak, fedél, felső borítás), és kézzel benyomom a fedélnyitást érzékelő mikrokapcsolót, akkor szépen továbbítja magán keresztül a nyomtató a lapot. Igaz, hogy ilyenkor nyomat nincs, mert tuti van még valami mikrokapcsoló, ami külső házborítás nélkül elveszi a nagyfeszültséget a dobról.

    Meg tudnátok mondani, hogy hol van ez a mikrokapcsoló, ami a külső burkolat eltávolítását érzékeli, de nem azonos a fedélnyitás érzékelővel?

    Valami tipp esetleg a megoldásra? :) Fixáló fólia lehet, csak olyan üzemben nem bukik ki a hiba, amikor a hiányzó burkolat miatt nincs festék a dobon és a papíron?

    Köszi! :R

  • Atos23

    senior tag

    válasz Aryes #108945 üzenetére

    Igazad lesz!

    Ha jól emlékszem, láttam valahol a tetején egy opto-t, és csodálkoztam is, hogy semmi értelmes dolog sincs a közelében. Este újra belekukkantok :)

    Köszi! :R

  • Atos23

    senior tag

    Sziasztok!

    Ki lehet valahogyan deríteni az eseménynaplóból, hogy melyik alkalmazás vagy folyamat kezdeményezi az alvó állapotot, vagy a hibernálást?

    A gépemet éjszakára bekapcsolva hagytam. Az energiagazdálkodásban minden ki van kapcsolva, ami el tudná altatni a gépet, tehát nem kellene önmagától vagy ütemezetten elaludnia.
    Ennek ellenére az eseménynapló szerint egyszer csak az éjszaka közepén alvó állapotba lépett. Hibátlanul el tudtam indítani belőle. A hibanaplóban semmi káros bejegyzés nincs, a hardverek is jól működnek, a gép nem melegszik. Benchmark teszteken is hibátlan a gép.
    Az éjszakára futtatásban hagyott programoknak sincs olyan beállítása, hogy altassa el a gépet.

    Köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

  • Atos23

    senior tag

    Sziasztok,

    Van egy Dell Optiplex asztali gépem. Elég fura dolgot csinál, de szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem hardver hibás.

    Korábban Windows 7 volt rajta, hibátlanul üzemelt évekig. Mivel szerettem volna Windows 10-et, a napokban leszedtem rá a COA matrica alapján teljesen megfelelő eredeti Windows 10 verziót, és egy tiszta telepítéssel újratelepítettem.
    Elkövettem azt a hibát, hogy a Dell weboldaláról a service taghez tartozó összes Windows 10 Dell drivert és utilityt leszedtem és feltelepítettem őket.

    Azóta ezt csinálja a gép:
    - A gép minden bekapcsolás után kikapcsol, abban a pillanatban, amikor megjelenik a Windows logó a Boot képernyő után. De utána második indításra már hibátlanul indul.
    - Ez a hiba nem jelentkezik újraindításkor, hibernálásból ébresztéskor
    - Nem függ a gép hőmérsékletétől, pl. ha megakasztom a boot eszközöknél akár percekre a bootolást, és járatom a gépet, utána Windows logót követően kikapcsol

    Amit megnéztem:
    - Minden driver verzió az adott service taghez tartozik, és legújabb
    - Dell diagnosztika full módban is hibátlan
    - Memteszt86 órákig megy hibátlanul
    - Windows helyreállító mód nem segít
    - Windows naplóban semmi bejegyzés nincs, valószínűleg olyan hamar kikapcsolja magát, hogy nem írja be a hibát

    A gép teljesen hibátlanul működik, semmi egyéb gyanús jelenséget nem csinál. Újrahúzhatnám a Windowst, de meg akarom menteni. :)

    Van ötletetek? Én informatikus vagyok, de ilyet még nem láttam. :D

  • Atos23

    senior tag

    válasz Csupingo #128879 üzenetére

    Köszi, elsőre sikeres indítást produkált. :)

    Így érthető, miért indult másodjára a gép mindig hibátlanul. Valószínűleg az első indítás hibája miatt a másodiknál már letiltja a gyors indítást. :)

    :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák