Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • exor

    tag

    Sziasztok!

    A követkző problémával fordulnék hozzátok: (Egy haverom számítógépéről van szó)
    Hardver upgrade után irreálisan alacsony FPS értékeket kap játékokban.
    Adott volt egy Asus H81M-K alaplap i3-4170 proci, 1x8GB DDR3 ram, GTX 950 2GB videókártya.
    Cserélve lett a proci egy i7-4790-re és a videókártya egy GTX 970-re.
    Csere után feltűnt, hogy nem futnak olyan jól a játékok mint amennyire kéne egy ilyen váltás után.
    Megnéztük az FPS értékeket. Amikkel játszik: Battlefield 1 illetve Battlefield V.
    Még legalacsonyabb grafikai beállítások mellett is elég gyakran beesik az fps 40 körülire vagy az alá, főleg nagy csatákban, kivéve ha üres szerverre csatlakozik, akkor bőven 60 felett marad. A cpu kihasználtság gyakran 80-90-100%-on van míg a gpu többnyire nincs 100% közelében csak néha, inkább 65-90% között. Így én a procira gyanakszom.
    (Összehasonlítási alap: a laptopomon amiben egy i7-7700HQ 2x4GB ram és csak egy gtx 1050 Ti van egyik említett játékban sem esik be az fps 60 alá szinte soha még high(bf1) illetve medium(bfv) beállításokon sem multiplayerben, ez alapján a 4790-el és a gtx 970-el highon is bőven játszhatónak kéne lennie az említett játékoknak)

    Bios reset volt a proci csere után, illetve a bios és a lap is támogatja a procit, fel is ismerte egyből.
    A CPU fixen tartja a legalább 3,8GHz-es turbó órejelet, nem throttlingol. (MSI Afterburnerrel nézve, intel gyári rézmagos hűtő van rajta)
    Videókártya driver le lett törölve és feltelepítve a legújabb.
    Mi lehet a probléma?
    Esetleg okozhat a single channel ram ilyen teljesítmény ingadozást, illetve kevés fps-t?

  • exor

    tag

    Sziasztok,
    Adott egy Lenovo laptop, pontos tipust most nem tudok mondani. Van benne egy Pentium B960 2magos 2,2 GHz es cpu, 4GB ram es egy regebbi HDD +win10 telepitve. A problema, hogy nagyon lassan tolt be a windows, es ugy alapbol eleg lassu a gep. Max egy ssd bovitesre lenne keret a hdd helyett, a kerdes hogy segitene ez vagy mar tul regi a cpu es keves a ram ezert nem erdemes? A gep amugy csak netezesre es zenehallgatasra van hasznalva. Szerintetek menjen bele egy ssd vagy nem sokat szamitana amugy is gyenge mar a hardver meg ilyen egyszeru feladatokra is?
    Elore is koszonom a valaszokat!

  • exor

    tag

    Köszönöm szepen mindenkinek a valaszokat! Elsonek akkor kap egy SSD-t. Aztan kesobbiekben ha belefer a keretbe akkor ram bovites, de egyenlore maradnank az ssd-nel ha az is segit majd valamennyit.

Új hozzászólás Aktív témák