Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomcs

    őstag

    Barátnőm lecserélte a régi telefonját k550-re, a Pannonnál vette. Harmadik nap vissza is vitte, kicserélték. A tünet az volt, hogy bár maximális térerőt jelzett, hívni nem lehetett és egymás után kapta az értesítő SMS-eket az elmulasztott hívásokról. Egyébként a telefon működött, láthatóan nem a rádióval volt a baj, mert pl hívni lehetett róla.

    A cserébe kapott ugyanolyan telefon pontosan ugyanezt csinálja, mintha a telefon úgy érzékelné, hogy rajta van a hálózaton, a hálózat meg úgy tudja hogy nincs. Egyszer az is előfordult, hogy próbált engem hívni (mellettem, kísérlet volt), belvárosban szóval térerő volt, és akkor se sikerült, de megvolt a kapcsolat a pannon hálózattal mert az automata bemondás érthető volt. Általában a kimenő hívások mennek.

    Annak elég kicsi a valószínűsége, hogy két telefon pont ugyanolyan HW hibával rendelkezik, software hibára valószínűleg már lenne javítás, és nincs a fórumon hasonló k550-panaszkodás, szóval valószínűleg nem a telefon hibája. Egyébként a hivatalos update service nem talál rá frissítést, az lehetséges hogy ezt a pannon miatt? A független k800-am pl rendszeresen frissül, külföldi topikokban találtam utalást újabb verziójú (k550) firmware-re, bár lehet hogy kísérleti, nem biztos hogy ott kéne lennie a SEUS-on, pl k800-ra is van vmi kísérleti trackid-s ami nincs SEUS-on.

    Esetleg akinek van bármilyen szolgáltatós vagy független k550-je attól megköszönném ha beírná az ő verzióját és hogy neki mit csinál a SEUS.

    SIM kártya okozhatja, vagy ha nem az akkor mi?

  • tomcs

    őstag

    válasz Jégkokó #2224 üzenetére

    Az is az egyik gyanum, jelenleg a kartyat probaljuk az en fuggetlenemben, azzal eddig nem hibazik, nem tudom fog-e. A SIM mindenesetre nem túl régi, 2004 év végi. Olyan lehet hogy kompatibilitási hiba miatt ezt csinálja? Úgy gondoltam, akkor be se kapcsolna rendesen.

    Egyébként másik sim kártya nincs kéznél, mert csak pannont fogadna el.

  • tomcs

    őstag

    válasz Viktor0610 #2227 üzenetére

    természetesen a hiba nem állandó, jellemzően pár óra ''magára hagyás'' után kezdi el, kimenő hívás után azonnal, fél órával még fel lehet hívni, de van amikor pár órával az előző beszélgetés után felhív valakit, és a hívás közben jönnek meg az értesítők.

    tegnap fél napig hívogattam rövidebb-hosszabb időközönként, és akkor kicsengett mind.

Új hozzászólás Aktív témák