Új hozzászólás Aktív témák

  • Shanyy

    csendes tag

    Szép jó napot!

    Az alábbihoz nagyon hasonló problémával küzdök.

    Van egy hibátlanul működő egy terás HGST winchesterem, PC-be rakva megy, SATA-USB adapterrel (6+15 pines) PC-ről és notebookról egyaránt megy. Mikor viszont optibay-be rakom (6+7 pines), folyamatosan eltűnik a meghajtó, és addig nem hajlandó újre megjelenni, míg eszközkezelőben rá nem frissítek a plug-n-play eszközökre. Ha leállítom a Windows 7-et, kilépés után nem kapcsol ki a laptop, sötét képernyővel zúg tovább, világítanak a megfelelő gombjai.

    A Hard Disk Sentinel szerint 0 volt a vinyó Ultra ATA CRC Error Count nevezetű számlálója, mikor megvettem. Ez a szám néhány nap próbálkozás után 543-ra emelkedett, és kizárólag az optibay-ben való használat során. A leírás szerint "tápegység vagy adatkábel hibára utalhat". Van az upgrade bay caddy-nek egy kapcsoló az oldalán, ami bár nem tudom mire jó, a problémát garantáltan nem oldja meg.

    Van még valakinek hasonló tapasztalata optibay-es vinyókkal kapcsolatban? Lehet, hogy a ProBook UEFI-jében (vagy BIOS-ában, tudomisén' hogy hívják) kellene állítanom hozzá valamit, hogy jó legyen?

    Üdv: Péter

    Van a közízlés, és van, akinek van ízlése.

Új hozzászólás Aktív témák